Новият eSky

Нашият 10-ти рожден ден ни вдъхнови за нов сайт, който превръща пътуването в истинско удоволствие.

Летища

Център за обслужване

0 700 15 355 или *5355 Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч
събота и неделя 10:00 - 18:00ч
(според тарифния план на Вашия оператор)

Летище в Бургас - Бургас

Burgas International Airport, BG-8007 Bourgas
Телефони:
Информация за полетите +359 56 870 248
Рекламация багажи +359 56 870 273

Летище Бургас е разположено в живописен залив на Южното Българско Черноморие, на 10 км североизточно от гр. Бургас. Специфичното географско положение - на границата между Европа и Азия, определя и стратегическото му значение за новите отношения в съвременния свят. Обслужващите възможности на бургаското летище силно повлияват разгръщането на транспортните връзки, туризма и търговските отношения между партньорите от Изтока и Запада.

Летище Бургас обслужва Югоизточна България и предлага удобни връзки до международни ключови летища като Москва, Лондон, Тел Авив, Манчестър, Санкт Петербург и Виена.

Летището се намира на Южно Черноморско крайбрежие, между град Бургас и туристическия курорт Слънчев бряг. Бургас е важен бизнес, търговски, транспортен и туристически център, както и отправна точка за посещение на курортите и вилните селища, разположени по южното черноморско крайбрежие. Благоприятното географско положение, съчетанието на въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт дават възможност за интермодални връзки, и позволява голям брой чартърни полети през летния сезон, и редовни полети през цялата година.

Летище Бургас има огромен принос за развитието на транспортната мрежа, туризма и търговията в региона.

Летище Бургас:
§ Една писта 3200 м.
§ Работи 24 часа без прекъсване
§ Над 18 400 полета през 2013
§ Над 2,4 милиона пътници през 2013
§ Повече от 140 дестинации в над 70 страни

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е германо-българска компания, концесионер на летище Бургас и летище Варна за 35 години. Компанията, 60% притежавани от световния летищен оператор Фрапорт АГ и 40% от „Еърпорт Сървисиз България“, управлява и развива двете морски летища като инвестира в нова инфраструктура, техника, както и в обучението на своите служители. В края на 2013, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД откри нов модерен пътнически терминал на летище Бургас.

С автомобил

От центъра на Бургас можете лесно да стигнете до летището за около 17 минути. На излизане от града в северна посока (през ж.к. Изгрев и Зорница), след второто кръгово, вземете изхода за Сарафово и тръгнете по магистрала Е87. Движейки се по нея (без да влизате в Сарафово) ще забележите летището от лявата си страна - пред терминала има постоянна експозиция на стари самолети, която се вижда от пътя.

С такси

На територията на летище Бургас оперира фирмата за таксиметрови услуги „Еко такси“. Ако желаете да запазите такси, можете да го направите на следните телефони или да направите поръчка чрез сайта: Тел.: 00359 56 872 777 Мобилен: 00359 879 241 641 www.ekotaxiburgas.com

С обществен транспорт

На кръговото пред входа на летището се намира спирката на автобус 15, с който можете да стигнете до автогара Юг в Бургас. Рейсът се движи между 05:00 и 23:00 ч., като цената на билета е 1 лв.

Паркинги

Всички гости, които пристигат на летище Бургас с личен автомобил могат да използват платения паркинг, който е разположен в непосредствена близост до основната терминална сграда. Паркингът е достъпен за всички желаещи 24 часа в денонощието. Отчитането на времето за престоя става чрез автоматизирана система. Плащането се осъществява чрез разплащателните терминали, разположение на различни места вътре и пред Терминал 2. Престоят до 10 минути е безплатен, а до 1 час струва 2 лева.

Услуги

Информация „Информация“ на летище Бургас се намира в обществената зона на Терминал 2 в близост до гишета за чекиране на багаж.

Хранене На Терминал 2 на летище Бургас се намират разнообразни места за хранене и кафе - барове, които предлагат вкусна храна и напитки. В спокойната обстановка на заведенията пътниците освен че имат възможност за изчакване на своя полет, могат да наблюдават още кацането и излитането на самолетите.

Магазини В Терминал 2 на летище Бургас се намират атрактивни търговски зони с голямо разнообразие от продукти на световно известни марки, Български базар с местни висококачествени продукти - от българско вино и сирене до ценни подаръци и природен местен мед, аптека, специализиран магазин за тютюневи изделия.

Финансови услуги В обществената зона на Терминал 2 е разположен банков офис. Обменни бюра има в зоната за заминаващи пътници и в зоната за получаване на багажи.

Интернет Безплатен безжичен интернет в Терминал 2 на летище Бургас.

Рент-а-кар Компаниите за автомобили под наем на летището са представени от Avis, Hertz, Europcar, Sixt и др.

За хора с ограничена подвижност Има обособени места за паркиране, санитарни помещения, амбулифт и рампи, помагащи за безпроблемно пътуване на пътниците с ограничена подвижност.

Други услуги Медицински център, ВИП зала.