Новият eSky

Нашият 10-ти рожден ден ни вдъхнови за нов сайт, който превръща пътуването в истинско удоволствие.

Летища

Център за обслужване

0 700 15 355 или *5355 Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч
събота и неделя 10:00 - 18:00ч
(според тарифния план на Вашия оператор)

Летище в Лион - Saint Exupery

Lyon-Saint Exupéry Havaalanı , BP 113, Aeroports De Lyon SA, FR-69125 Lyon - Saint Exupéry Aeroport
Телефон: +33 426 007 007
Летище Лион Сент-Екзюпери е едно от двете летища, обслужващи красивия френски град Лион. Намира се в Коломбие-Сонию, на 20 км източно-югоизточно от центъра на града. През 2011 г. това е четвъртото най-натоварено летище във Франция, предхождано от Шарл де Гол и Орли, обслужващи Париж, както и от летището на Ница. През 2000 г. е кръстено на френския писател и авиатор Антоан дьо Сент-Екзюпери, автор на „Малкият принц“ и родом от Лион. Летището на Лион има три терминала, като сградите им са на близко разстояние една от друга. Повечето услуги се помещават в централния летищен терминал.

От 1997 г. Лион служи за важна регионална база на френския национален авиопревозвач Air France. Сред останалите авиокомпании с полети от и до летището са Air Méditerranée, Austrian Airlines, British Airways, Aer Lingus, easyJet, Lufthansa, Brussels Airlines, TAROM, Turkish Airlines, Scandinavian Airlines, Royal Air Maroc, KLM, Airliner и др.

С автомобил

Летището е разположено на магистрала А432, до която има достъп от магистрала А42 в посока към Женева, а също и от А43.

С такси

Таксита има денонощно пред изхода на Терминал 1.

С обществен транспорт

С автобус
Туристически автобуси се движат от летището на Лион до града, както и до планинските курорти на френските Алпи. Билети се продават в централната сграда.

С влак
От гарата на летището можете да вземете влак до 15 града във Франция и Италия, сред които Марсилия, Авиньон, Торино и Милано. До гарата в Лион се стига за около 30 минути.

Паркинги

Паркинги за краткотраен престой има пред всеки терминал – Р1 и Р2, съответно пред Т1 и Т2. Има още един подземен паркинг за краткотраен престой с директен достъп към терминалните сгради. Спирането до 20 минути е безплатно. Паркинги Р5 и Р6 за дълготраен престой и от тях има безплатен автобус до терминалите.

Услуги

Информация: Информационните бюра на летището в Лион са три – едно в централната зала, едно при Заминаващи на Т2 и едно в залата за пристигащи пътници на Т1.

Финансови услуги: В централната сграда има обменно бюро и пощенски офис. На Т1 има банкомат за обмяна на валута, а обикновени банкомати ще откриете във всички части на летището.

Магазини: Безмитни магазини има във всички зали за заминаващи пътници, а освен тях на терминалите ще намерите още книжарница, магазини за мода, аксесоари, козметика, бижута, часовници и детски играчки.

Заведения: На летището има няколко ресторанта, барове, закусвални, заведения за бързо хранене и кафенета.

Рент-а-кар: Компаниите за автомобили под наем са AVIS, Europcar, Hertz, National/Citer и Sixt.

Интернет: Достъп до интернет има във всички обществени зали на летището.

За хора с увреждания: На разположение са адаптирани телефони, санитарни помещения и обозначени паркоместа на паркинг Р6. За всичко останало, от което имате нужда, трябва да се свържете със своята авиокомпания преди излитане.

Други услуги: И на двата терминала има стаи за майки с малки деца, а в централната сграда има аптека, медицински център и туристически офис.