Летища в Лондон

Център за обслужване

0 700 15 355 или *5355 Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч
събота и неделя 10:00 - 18:00ч
(според тарифния план на Вашия оператор)

Летища в Лондон

Промоции на самолетни билети

Град на пристигане Дата на излитане Цена на човек  
Копенхаген 2016-03-15 7 EUR Избери
Базел 2016-03-03 8 EUR Избери
Шчечин 2016-03-01 9 EUR Избери
Осло 2016-02-19 9 EUR Избери
Дортмунд 2016-03-03 10 EUR Избери
Виж всички промоции от Лондон

Излитане Дата на излитане Цена на човек  
Копенхаген 2016-03-01 5 EUR Избери
Шчечин 2016-03-03 9 EUR Избери
Осло 2016-02-15 9 EUR Избери
Бремен 2016-02-25 10 EUR Избери
Кьолн 2016-02-24 10 EUR Избери
Виж всички промоции до Лондон

Всички летища в Лондон

 • Гетуик

  Лондон Гетуик (LGW)

  Лондон, Великобритания

  Летище Гетуик се намира на 5 км северно от центъра на Кроули, Западен Съсекс, и на около 47 км южно от центъра на Лондон в Англия. Познато в миналото като летище Лондон Гетуик, то е второто по големина, а и по брой на пътници, международно летище в Обединеното Кралство след Хийтроу. Гетуик е водещото летище на Европа за директни полети и е предпочитано от чартърните авиокомпании. Разполага с два терминала – North и South. От тях има полети до десетки дестинации из Европа, Азия, Америка и Африка; в България самолети от Гетуик пристигат на летищата в София, Бургас и сезонно във Варна.

  Гетуик е база за AerLingus, British Airways, EasyJet, FlyBe и Virgin Atlantic, както и за чартърните авиокомпании Monarch Airlines, Thomas Cook Airlines и Thomson Airways. Летището е уникално с това, че обслужва и трите вида авиокомпании – редовни, нискобюджетни и чартърни.

  Авиокомпании, опериращи на летището :
 • Лутън

  Лондон Лутън (LTN)

  Лондон, Великобритания

  Летище Лондон Лутън е международен аеропорт, разположен на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон отстои на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района, от общо шест в близост до столицата. През 2011 г. е петото най-натоварено в Обединеното Кралство, като предната година е на по-горна позиция в тази класация. Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия.

  Авиокомпании, които обслужва летището: Wizzair, Aer Arann, easyJet, Blue Air, El Al, Flybe, Israir, Monarch, Ryanair и Thomson Airways.

  Авиокомпании, опериращи на летището :
 • Сити

  Лондон Сити (LCY)

  Лондон, Великобритания

  Летище Лондон Сити е едно от седемте летища, обслужващи английската столица Лондон. Намира се в нейния район Нюхам, на 11 км източно от лондонското Сити и малко по-близо до Канари Уорф – двата финансови центъра на Лондон. Сред лондонсите летища се нарежда на пето място по трафик след Хийтроу, Гетуик, Станстед и Лутън. На летище Лондон Сити могат да кацат само малки и средноголеми самолети. То се използва предимно за бизнес авиация и през 2005 г. заема първо място в Европа за летище, на което оперират корпоративни и частни джетове. Пътниците му се обслужват на един летищен терминал.

  Авиокомпаниите, извършващи полети от и до летище Лондон Сити, са City Jet, Suckling Airways, Alitalia CityLiner, Blue Islands, British Airways, BA CityFlyer, Eastern Airways, Sun Air of Scandinavia, Augsburg Airways, Lufthansa CityLine, Luxair, Sky Work Airlines и Swiss European Air Lines.

  Авиокомпании, опериращи на летището :
 • Станстед

  Лондон Станстед (STN)

  Лондон, Великобритания

  Летище Лондон Станстед служи за седалище на голям брой нискотарифни авиокомпании, като това е най-голямата база на Ryanair с полети до над 100 дестинации оттам.

  Станстед е едно от многото летища, обслужващи английската столица Лондон. Намира се на 48 км североизточно от центъра Лондон Сити, в графство Есекс, Великобритания. През 2011 г. това е четвъртото най-натоварено летище в Обединеното Кралство след Хийтроу, Гетуик и Манчестър. Последно е реновирано през 2009 г.

  Летище Станстед разполага с един терминал и три зали за обслужване на заминаващи и пристигащи пътници, които са в отделни сгради. Две от залите са свързани с терминала чрез летищна влакова система, а третата с пешеходен тунел. Сред авиокомпаниите, опериращи на летището, са BH Air, easyJet, Germanwings, Atlas Jet, Ryanair, Turkish Airlines, Air Berlin, Pegasus Airlines, Bmibaby и др.

  Авиокомпании, опериращи на летището :
 • Хийтроу

  Лондон Хийтроу (LHR)

  Лондон, Великобритания

  Летище Хийтроу, в лондонския район Хилингдън, е най-натовареното летище във Великобритания и четвъртото в света по големина на пътнически трафик, като по този критерии е на първо място в Европейския съюз. Разположено е на 22 км. западно от центъра на английската столица Лондон и е едно от седемте летища, които обслужват града. Има две успоредни писти, простиращи се от изток на запад, и пет терминала. От Терминал 1, отворен през 1968г., излитат самолетите на Star Alliance и Aer Lingus, като през 2013–2014г. се предвижда окончателното му закриване, за да се предостави възможност за втората фаза от реконструкцията на Терминал 2, който в момента е затворен. Терминал 3 обслужва Singapore Airlines, Emirates и Quantas, а Терминал 4, построен през 1986г., и наскоро реновиран, обслужва 45 авиокомпании. Най-новият от тях, Терминал 5, осветен от кралица Елизабет II, е официално открит през март 2008г. и е база за полети на британските авиолинии.

  Авиокомпании, които обслужва летището:
  Летище Хийтроу обслужва над 90 авиокомпании до 170 дестинации по цял свят. То е основната точка на опериране за самолетите на BMI, British Airways и Virgin Atlantic Airways.

  Авиокомпании, опериращи на летището :