Меню

Helijet International

Най-добрите оферти за полети с Helijet International от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри

Helijet International

Helijet International е компания, оперираща чартърни полети от базата си във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада. Тя е добре позната със своя пътнически превоз, посредством флота си от хеликптери. Често се ползва и за нуждите на кино и телевизия, реализира въздушни обиколки за промишления сектор, превоз на болни, ранени и др. Helijet е и най-големият доставчик на въздушно медицинско обслужване в Британска Колумбия.

 

Базата й е на международно летище Ванкувър. На брега на Burrard Inlet, в непосредствена близост до гара Waterfront, има площадка за хеликоптери, откъдето тръгват всички полети до Виктория и Нанаймо. Самата хеликоптерна площадка е плаващо съоръжение, разположено на територията на пристанището.

 

Компанията е създадена през 1986 г. Годишно превозва над 100 хиляди пътници. Притежава отлични характеристики по отношение на безопасност, като държи високи рекорди и успехи. От 2009 г. е единственият превозвач, ползващ хеликоптери за превоз на пътници и товари в цяла Северна Америка. 

Багаж

Ръчен багаж: броят и теглото на ръчния багаж зависи от модела летателен апарат и дестинацията, единствено нямате право на ръчен багаж при полети със Sikorsky S-76.

 

Регистриран багаж: тук също дестинацията и модела хеликоптер определят ограниченията, като отново има едно изключение – 2 броя с тегло до 22,6 кг общо тегло при полети със Sikorsky S-76.

Флот

Към 2017 г. притежава по 1 брой от моделите Aérospatiale AS350 (5-местен), British Aerospace 125 и Learjet 31 (6-местни), 2 броя 2-местни Robinson R22, 3 броя 5местни Bell 206 и 14 броя 12-местни Sikorsky S-76. В миналото се ползват и Aérospatiale Eurocopter AS355 (AS355 F1), Beechcraft 1900 (1900D), Beechcraft Super King Air, Sikorsky S-61 (S-61N). 

Базово летище на авиокомпанията

Vancouver International Airport е летище, намиращо се на Sea Island, в Ричмънд, Британска Колумбия, Канада. Изградено е на около 12 км от центъра на Ванкувър. По отношение на броя излитания и кацания и брой обслужени пътници, тази авиобаза е на второ място по натовареност след Toronto Pearson. Тук се реализират постоянни полети до Азия, Европа, Океания, САЩ, Мексико и летища в страната.

 

Архитектурата на летищата е с типично в регионален стил. Има големи прозорци, позволяващи свободното влизане на естествена светлина, голям брой произведения на изкуството, предимно от дърворезба, а в залата за пристигащи е изграден дори изкуствен водопад.