Меню

Air Malta

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Malta от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Malta?

Авиокомпания Air Malta лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Malta?

За авиокомпания Air Malta е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Malta, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Malta?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Malta

Air Malta

Малтийската национална авиокомпания е създадена чрез постановление на държавния парламент през март 1973 г., а няколко дни по-късно e регистриранa като дружество с ограничена отговорност. Ден преди постановлението, премиерът на Малта, в качеството си на министър на гражданската авиация, признава правото на концесия на новата авиокомпания за извършване на полети за срок от 10 години. През април 1973 г., разполагайки с два самолета Boeing 720B, взети под аренда от Pakistan International Airlines, Air Malta започва да извършва полети до Лондон, Рим, Триполи, Манчестър, Франкфурт на Майн и Париж.

Превозвачът извършва редовни полети до 36 дестинации в Африка и Европа. Освен това, малтийската авиокомпания има codeshare договори с авиокомпания с други авиокомпании като Austrian Airlines, BMI, Aeroflot, Lufthansa и други, което й позволява да предлага самолетни билети до допълнителни дестинации, които не обслужва директно. Седмично малтийският превозвач изпълнява около 200 полета. Air Malta предлага и редовни полети между летището в Лука и Летище София.

Багаж

Размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишават 20x40x55 см. За икономична класа са позволени до 10 кг на човек, а за бизнес класа – до 15 кг. В допълнение можете да носите със себе си камера, малък чадър, нетбук/таблет, чанта тип портмоне. 

В икономична класа в цената на билета Ви е включен един брой багаж до 20 кг, а в бизнес – до 30 кг. Деца до 2 години имат право на 1 брой багаж до 10 кг, а деца и младежи от 3 до 16 години – на същото количество като за възрастен. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

На борда на Air Malta можете да изберете между икономична и бизнес класа, които ще определят нивото на комфорт на Вашето пътуване както по време на полета, така и на летището. Независимо от класата, можете да изберете и между две различни тарифи – „Saver” или “Flexi”, които съответно предлагат по-ниска цена или повече гъвкавост на пътуването. 
Сред предимствата на пътуването в бизнес класа са достъп до бизнес салоните, предимство при преминаване през проверките за сигурност, отделна кабина със специален обслужващ персонал, повече пространство, специално хранително меню и местни вина, безплатни напитки, включително и шампанско. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията, за полети на Air Malta е възможна до 1 час преди полета за излитане от следните дестинации: Атина, Берлин, Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Хамбург, Лондон-Гетуик, Лондон-Хийтроу, Лион, Малта, Манчестър, Марсилия, Москва, София, Виена, Цюрих, Катания, Паржи-Орли и Париж-Шарл де Гол. За всички тези дестинации е налично и мобилно чекиране през телефон, от 1 час до 45 минути преди самия полет. 

Флот

Към 2016 г. Air Malta оперира флот от 8 самолета, от които 6 броя Airbus A320-200 и 2 броя Airbus A319-100

Летище Лука, Ла Валета

Международно летище Малта е единствената аерогара на едноименния архипелаг и се намира на главния остров Малта, на 5 км югозападно от столицата Валета. Служи за седалище на авиокомпания Air Malta, а също и за база на два самолета на Ryanair. Аеропортът е домакин на ежегодното авиошоу Malta Airshow.

Летището на средиземноморския остров Малта разполага само с един пътнически терминал, който през 2010 и 2011 г. е отличен като терминалът с най-добро обслужване в Европа. Сред авиокомпаниите, които оперират на летище Малта, са Air Berlin, Alitalia, Lufthansa, easyJet, Luxair, Air France, Travel Service, TUIfly, Bmibaby, Emirates, Europe Airpost, Iberia, Jat Airways, Norwegian Air Shuttle и др.

Храна на борда

Сътрудничеството между Air Malta и SkyGourmet (компанията, обслужваща кетъринга на Air Malta) предлага на пътниците ново изживяване от 1 януари 2015 г.
Менютата в бизнес класа са напълно обновени, а в икономична класа по всички маршрути вече се предлага половин литър вода и франзелка безплатно. Богат избор от качествени продукти, включително топли закуски и напитки, ще могат да бъдат закупувани от кабинния персонал срещу определена такса в близко бъдеще. 

Допълнителни услуги

По време на всички полети с авиокомпанията, можете да събирате изминатите мили в рамките на програмата KMiles. Когато получавате своята резервация, или по време на летищната проверка трябва да дадете номера на своята KMiles карта, за да ви бъдат причислени съответните точки. Събраните мили могат да бъдат използвани при закупуването на нов билет и други услуги.