Меню

Laudamotion

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Laudamotion от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Laudamotion?

Авиокомпания Laudamotion лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Laudamotion?

За авиокомпания Laudamotion е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Laudamotion, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Laudamotion?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Laudamotion

Информация за Laudamotion

Laudamotion Airlines е австрийска нискотарифна авиокомпания с дълга история. Тя е създадена през 2003 г. под името Niki, като един от основателите ѝ е бившият шампион на Формула 1 Niki Lauda. Година по-късно авиокомпанията започва сътрудничество с Air Berlin, а през 2011 г. двете се сливат.

 

За съжаление през декември 2017 г. Niki преустановява своята дейност. През януари 2018 г. Niki Lauda купува неплатежоспособната авиокомпания от Air Berlin и възобновява нейната дейност няколко месеца по-късно под настоящото име Laudamotion. Понастоящем 100% от дяловете на авиокомпанията са собственост на Ryanair. В следващите години превозвачът планира още по-голяма експанзия с фокус върху полетите до южна Европа. Сред предимствата на Laudamotion са конкурентните цени на билетите.

 

IАТА кодът на Laudamotion е OE, а седалището ѝ е базирано във Виена. Онлайн регистрацията за полети на авиокомпанията е безплатна и достъпна за повечето пасажери, като е възможно и чекиране на летището.

Дестинации

Повечето от дестинациите на Laudamotion са в Южна Европа. В началото на своята дейност авиокомпанията пуска няколко маршрута от Берлин, както и евтини полети до 40 дестинации в 18 държави, като броят им постоянно се увеличава. Laudamotion изпълнява полети от Австрия, Германия и Швейцария до Испания, Португалия, Гърция, Кипър, Италия и Великобритания.

 

Промоции

Няколко месеца след началото на дейността си, авиокомпанията предлага промоционални билети на цена от 1 евро. Като цяло превозвачът залага на промоционални оферти, които обявява чрез съобщения до медиите, както и в профилите си в социалните мрежи. Може да следите компанията в социалните мрежи, както и да се абонирате за нюзлетъра ѝ. Така ще намерите изгодни билети до Милано, Ибиза, Барселона, Виена и др. Промоциите на Laudamotion обикновено са за няколко месеца напред, така че да планирате пътуването си отрано.

Багаж

Багажът на пътниците следва да отговаря на определени изисквания за размери и тегло. Laudamotion предлага не само атрактивни цени на самолетните билети, но и някои предимства по отношение на пренасяния от пътниците багаж. Ръчният багаж на Laudamotion е с ограничения за размерите до 40x25x20 см и е включен в цената на билета. Обикновено чантата се поставя под седалката или в багажното отделение на борда.

 

Багажът не може да съдържа опасни предмети с остри ръбове, а течностите е необходимо да се превозват в контейнери до 100 мл и опаковани в отделен найлонов плик. Позволено е на борда да се пренасят бебешка храна и лекарства, но при спазването на съответните за това правила. Пасажерите, които пътуват с бебе, имат право на допълнителен ръчен багаж на борда.

 

Когато се налага транспортиране на медицинско оборудване, като например инвалидна количка, е необходимо пътникът предварително да информира авиокомпанията с оглед планирането и превозването на такъв тип багаж. Спортна екипировка може да се превозва само в багажното на самолета и срещу допълнително заплащане.

 

Всякакъв друг багаж се заплаща и се транспортира в багажното. Регистрираният багаж се заплаща, като ограниченията за размерите са до 119x119x81 см и тегло до 20 кг. Възможно е превозването и на по-малък регистриран багаж - отново срещу заплащане - с размери до 55x40x20 см и тегло до 10 кг. Авиокомпанията препоръчва да се избягва транспортирането на ценни и чупливи предмети в регистрирания багаж и не носи отговорност за възможни щети.

Флот

Laudamotion планира удвояване на своя флот, закупуване на Airbus машини, както и наемане на Boeing 737 от Ryanair. Понастоящем флотът на новата авиокомпанията се състои от няколко Airbus A320-200 и A321-200. Първата машина е с капацитет от 180 пътници, а втората разполага с 212 места. По време на полет пасажерите могат да се отпуснат в удобните седалки и да се възползват от различни услуги. Самолетите на авиокомпанията са в бяло и червено. В началото възнамеряват да боядисат самолетите, но в крайна сметка промените се ограничават само до обновяването на логото.