Меню

Azur Air Ukraine

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Azur Air Ukraine от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Azur Air Ukraine?

Авиокомпания Azur Air Ukraine лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Azur Air Ukraine?

За авиокомпания Azur Air Ukraine е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Azur Air Ukraine, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Azur Air Ukraine?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Azur Air Ukraine

Azur Air Ukraine

Украинската авиокомпания Azur Air Ukraine носи името UTair-Ukraine до октомври 2015 г. От самото си основаване през 2008 г. до продажбата ѝ на туроператора Anex Tours управлява цялата си дейност от международно летище Boryspil International Airport, където всъщност е базирана.

 

Създадена е като дъщерно дружество на руския превозвач UTair Aviation, за да покрива вътрешни и международни дестинации на компанията-майка. След откупуването на всички акции от страна на Anex Tours, авиолинията целенасочено сменя курса на предлагани услуги – вече основен продукт са чартърните полети с цел отдих и туризъм.

 

Още преди промяната, авиокомпанията показва признаци на изместване на фокуса на предлаганите услуги, но към края на 2015 г. това вече се вижда осезаемо. Само няколко седмици след като попада под управлението на новия си собственик, се съобщава, че Anex Tours закупува и Russian Azur Air, която впоследствие се оказва на равни начала с Azur Air Ukraine като поредната дъщерна фирма на туроператора. През 2016 г. част от предлаганите дестинации включват полети и до Летище Сарафово в Бургас. 

Багаж

Ръчен багаж: максимално тегло – 5 кг, като ръчният багаж може да включва в тези рестрикции дамска чанта, куфар, детски храни и напитки, яке, чадър, бастун и др. Максимален размер на ръчния багаж – 55 х 40 х 20 см.

 

Регистриран багаж: икономична класа – до 20 кг; премиум комфорт и бизнес класа – до 30 кг; деца под 2 години без собствено място на борда – до 10 кг. Максималното тегло на икономична, премиум комфорт и бизнес класа – до 158 см; детски регистриран багаж – до 115 см.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага три типа класи. Основната е икономична, която се надгражда до комфорт и бизнес.

 

Икономична класа предлага стандартни седалки със сравнително достатъчно място за краката.

 

Комфорт класа има допълнително място за краката, както и отделно помещение, където могат да се слагат връхни дрехи.

 

Бизнес класа, разбира се, предлага най-много удобства – просторни седалки, удобни възглавници, одеяла и комплект за отдих, включващ кърпичка за почистване на очила, полиращ препарат за обувки, препарат за почистване на тъкани, чифт тапи за уши, маска за очи, опаковка хартиени кърпички, гребен, чифт чорапи и пантофи.

 

Пушенето на борда на самолета е строго забранено, в това число и всякакъв тип електронни цигари.

Онлайн регистрация

Онлайн услугата е с период 24 часа – 45 минути преди полета, като не е налична за пътници със специални нужни. В това число са включени непридружени деца, сериозно болни, незрящи, пътници на носилка и др. Ако сте група от повече от 9 души, също не можете да се регистрирате онлайн.

Флот

Към 2017 г. компанията оперира с 3 самолета Boeing 737-800 с капацитет 189 пътници. 

Базово летище на авиокомпанията

Boryspil International Airport се намира в град Бориспол на около 29 км източно от украинската столица Киев. Това е най-голямото летище в страната, обслужващо над 65 % от всички пътнически полети, включително международните и междуконтиненталните такива.

 

Летището е една от двете главни авиобази, обслужващи Киев. Другата – Zhulyany Airport, е доста по-малка.

 

Историята на летище Бориспол стартира през 1959 г., когато официално е решено да се прокарат регулярни въздушни свръзки на цивилно ниво към тогавашната военна база, намираща се около Бориспол. Днес ползваните терминали са 4, включително и един VIP, а пистите – 2. Планира се израждане на пети терминал с капацитет от 2000 обслужвани пътници на всеки час. Терминал B се ползва за вътрешни и международни чартъри, Терминал D – за международни редовни полети, Терминал F е за карго превози. 

Храна на борда

Компанията предлага отлично подбрано меню с висококачествени продукти – салата, основно ястие от сочно пилешко филе с печени чушки, картофи и спанак, шоколадов мус, разнообразие от напитки. Ако имате специални изисквания и предпочитания към храната си, можете да направите заявка най-късно до 48 часа преди полета.