Меню

Търсене на полети до Орхус Тирструп

Покажи филтри

Орхус

 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Паркът на свободата

  Увеселителните паркове са неизменна част от обществения живот в Дания. Това се отнася и до Tivoli Friheden. Той се намира в гората Marselisborg, където ще намерите всякакви видове люлки и атракции за малки и големи, както и заведения за хранене. Освен това, има обособени места за пикник и барбекю.

 • Латинският квартал

  Най-старият квартал на града датира от 1300-те години и носи името си, заради приликата с Латинския квартал в Париж. Калдъръмени улички, слепени разноцветни къщи, много магазини, кафенета и занаятчийски работилници – не може да откажете разходка сред подобна атмосфера.

 • Архитектурни шедьоври

  Орхус определено има с какво да се похвали – сгради от различни периоди, заслужаващи вашето внимание, като: Катедралата в романо-готически стил, издигната през 1200-те години; Сградата на кметството, построена по време на нацистката окупация на града; Концертната зала, построена през 1982 г., която особено вечер грее като нощно слънце в града и други.

Забележителности на Орхус

Вторият по големина град в Дания е олицетворение на най-хубавите черти на страната – чистота и подреденост, кътчета за отдих и интересна архитектура.

Den Gamle By или Старият град е истински музей на открито, който ще ви върне назад във времето. Със своите 75 сгради в старинен стил и хора на различни позиции, облечени в едновремешни костюми, кварталът е истинско приключение за посетителите. В Den Gamle By часовникът се връща назад до 1700-те години, за да видите как е изглеждало ежедневието на датчаните тогава. Има отделни части, показващи различни периоди – 18, 19 и 20-ти век. 19-ти век оживява с героите на Ханс Кристиан Андерсен и вкусни десерти по рецепти от 1895 г. Най-съвременната част от квартала представя хипита от 70-те години на 20-ти век, които слушат грамофонни плочи.

Музеят Moesgaard е събрал колекция от цял свят, но артефактите, посветени на датското историческо минало са уникални и не може да ги видите никъде другаде по света. Там се намира човекът от Гребалу, чието тяло е открито през 1952 г. и е толкова добре запазено, че учените успяват да вземат пръстови отпечатъци. Мумифицираното тяло е от 3 век и е значима находка за антропологията. Други интересни забележителности е колекция от оръжия, датиращи от Желязната епоха на повече от 2000 години. Екстериорът на самия музей е впечатляващ, защото е ниско построен, а покривът му, покрит с трева почти се слива със заобикалящата го зеленина.

Освен, че е един от най-големите художествени музеи в цяла Европа, ARoS може да се похвали с изключително впечатляващ архитектурен дизайн. Кръглата остъклена панорама в цветовете на дъгата, разкрива гледка към града. Разхождайки се из тази част на музея, сякаш преминавате през целия спектър на светлината. В деветте постоянни изложбени зали е представено датското изкуство от Златната епоха до 19-ти век.

✔️ Има ли специални оферти за полети Орхус Тирструп на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Орхус Тирструп, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Орхус Тирструп, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Орхус Тирструп?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Орхус Тирструп, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Орхус Тирструп

Полетно разписание: Орхус

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Орхус

Виж хотели в Орхус