Меню

Търсене на полети до Alghero Airport

Покажи филтри

Алгеро

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ривиерата на червения корал

  Крайбрежието на Алгеро носи поетичното име „Ривиерата на червения корал“, заради едноименния морски организъм, който се използва за изработка на бижута още от древни римски времена.

 • Праисторически следи

  Близо да Алгеро се намира и праисторическото селище Нураге Палмавера. Там има останки от 50 жилища и Централна кула, които датират от 1500 г. пр. Хр. 

 • Вечеря по сардински

  Ако попаднете в Алгеро между април и август, когато ловът им е позволен, задължително опитайте местните омари по каталонски. Те вървят чудесно със сардинското вино, което ще остави чудесен вкус след себе си. 

Забележителности на Алгеро

Алгеро е наричан най-чаровният град на Сардиния, защото освен характерните си сардино-италиански черти, носи и каталонски, заради многобройното каталонско малцинство, населяващо района. Градът разполага със собствено летище, от което има редовни полети до по-големите италиански градове като Рим, Милано, Флоренция и други.

Една от най-красивите сгради на Алгеро е катедралата „Санта Мария“, чието построяване е отнело близо два века. Това е и най-вероятно причината нейният облик да е толкова различен, макар да се оприличава на готически храм. Близо до катедралата е Музеят на църковното изкуство, който е събрал всякакви съкровища и произведения на изкуството от местните църкви. Експозициите са разделени спрямо предметите – сребро, бронз, дърво и други.

Обръщайки гръб на морето и насочвайки се към Стария град, ще се докоснете до типичния каталано-арагонски стил. Старият град е заобиколен от крепостни стени, а в него освен Катедралата, може да посетите няколко музея, сладоледени салони, бутици, ресторанти, винени барове и много магазини, продаващи традиционни сувенири и стоки.

Пещерата на Нептун е най-голямата природна забележителност на Алгеро, която е свързана с много местни митове и легенди. За да стигнете до нея, трябва да преминете през 654 стъпала, наричани „стъпалата на козите“. Самата пещера е забележителна с множеството си малки езерца, сталактити и сталагмити (калцитни образувания), формиращи интересни фигури.

✔️ Има ли специални оферти за полети Alghero Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Alghero Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Alghero Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Alghero Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Alghero Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Alghero Airport

Полетно разписание: Алгеро

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Алгеро

Виж хотели в Алгеро