Меню

Търсене на полети до Аман, Куин Алия

Покажи филтри

Аман

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Динар (JOD)

 • Кулинарен свят

  Страните от Близкия изток винаги изкушават със своята кухня. Разхождайки се из улиците на Аман и неговите пазари, сред които и Захарния пазар, не може да не опитате баклава, кюнефе, толумбички и захаросани плодове.

 • Еднодневна екскурзия

  Само на час път от Аман е Мъртво море със своите солени води, богати на минерали и лечебни свойства. В близост се намира и стария град Мадаба, известен с приказните си мозайки от византийско време.

 • СПА почивка

  Напрежението рязко се изпарява, щом се отдадете на релакс в турската баня Al-Pasha или в красивите мраморни бани на Alf Layla Wa Layla. Хълмовете на Мъртво море със своите топли, минерални водопади на Хамамат Маин, формират басейни в комбинация с прекрасни пейзажи.

Забележителности на Аман

Столицата на Йордания е била един от десетте града, очертаващи източната граница на Римската империя. По-късно тя попада под арабско и турско влияние, като днес всичко това личи от смесената архитектура на града. Аман е разположен на 19 хълма, затова носете удобни обувки, докато обикаляте. В по-ниската част се намират по-старите квартали с исторически забележителности и традиционните пазари за храни и подправки.

Цитаделата е най-посещаваният хълм в Аман или джабал, както се нарича от местните. Находките на хълма са от различни епохи – Храмът на Херкулес, дворецът Умаяд, Византийската църква, Римският театър и Римският форум. Най-древните останки са още от Желязната епоха, докато римляните не са преустроили околността в свой стил.

Старият сук или Старият пазар, заедно с джамията крал Хюсеин, формират най-пъстрата част от йорданската столица. На хълма Аман има много музеи и паметници, както и Улицата на дъгата, известна с  чуждестранните посолства. Там може да пиете ароматно кафе и да хапнете току-що излязъл от пекарната сладкиш.

Йордания съчетава арабските традиции със западното влияние. Наричан „новият център“, Булевардът е наскоро построен комплекс по идея на крал Абдула II и кралица Рания. Състои се от пешеходна зона с много зеленина и 12 шест-етажни сгради, където се продават различни световни марки, има заведения, хотел и безмитен магазин. През първите 10 дни престой в страната, може да пазарувате каквото пожелаете от безмитния магазин.

✔️ Има ли специални оферти за полети Аман, Куин Алия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Аман, Куин Алия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Аман, Куин Алия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Аман, Куин Алия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Аман, Куин Алия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Аман, Куин Алия

Полетно разписание: Аман

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Аман

Виж хотели в Аман