Меню

Търсене на полети до Barranquilla Ernesto Cortissoz

Покажи филтри

Баранкиля

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Вулканът Тотумо

  На един час път с кола на юг от Баранкиля, има малък и неактивен вулкан. Дървени стълби водят до върха му. Кратерът е пълен с кал, в която можете да плувате срещу скромна такса.

 • Първата авиокомпания

  SCADTA е първата авиокомпания, основана в Южна Америка и нейн дом е именно Баранкиля. Това се е случило през далечната 1919 г. До днес тя оперира под името Avianca, обединяващо много национални авиокомпании в Латинска Америка.

 • Внимавайте с дъжда

  В районите, разположени далеч от центъра на града, канализационната система е лукс. Ако по време на разглеждане на забележителностите на Баранкила, ви застигне дъжд, по-добре да влезете в бар, да си поръчате нещо вкусно и да изчакате да се навали.

Забележителности на Баранкиля

Баранкиля е огромен град, в който всяка година за четири дни жителите му зарязват всякакви ангажименти, за да се отдадат на карнавала. Сред високите и модерни сгради, има доста уютни едноетажни къщи, който са чаровно намигване към миналото. Този урбанистичен пейзаж потвърждава мнението, че Баранкиля е град на контрасти, като в допълнение предлага и доста вкусна храна.

Колумбийският град, разположен на карибското крайбрежие, е един от най-големите в страната. Въпреки че е основан през 1813 г., има свидетелства, че е бил населен още през 1533 г. С времето пристанището на града става популярна дестинация сред имигрантите от Европа, особено през периода на войната. Благодарение на морската търговия, градът получава кодово име „златната порта“ на Колумбия.

Ще опознаете региона по-лесно, ако започнете визитата си от Музеят на Карибите. Ще видите примери за къщи и домакинства от времето на първите местни заселници, както и какви животни има на дъното на океана, каква музика слушат и изпълняват местните хора и каква е тяхната култура.

Градът е добре известен със своите забавления. Там се провежда Карнавалът на Баранкиля, който е един от най-значимите в страната и датира от 19-ти век. Празненствата започват 4 дни преди Святата седмица. От неделя до сряда градът е парализиран. Тълпите излизат на улиците да танцуват, пеят и да се наслаждават на цветната феерия. Карнавалът дори е под опеката на ЮНЕСКО.

Кухнята на Баранкиля е смесица от вкусове от целия свят. Доминира креолската кухня, но също има влияние от китайската, японската, френската, италианската, испанската и бразилската. Типичната колумбийска бърза храна се нарича „фрутерия“. Това обикновено е място, където добре изпържени храни, се предлагат заедно с прясно изцедени сокове от различни плодове. Ще попаднете на тях почти на всеки ъгъл. От по-традиционните ястия, не пропускайте да опитате „емпанадас“ – вид пайове, пълнени с говеждо, пилешко или сирена. Друго подобно ястие е „папас рейанас“, което представлява вид картофени кюфтета, пълнени с говеждо. Трябва да имате предвид, че повечето типични ястия са пържени. За щастие на любителите на риба и морски дарове, кварталът разположен по Атлантическото крайбрежие е пълен с ресторантчета, предлагащи прясно уловени риби, приготвени по разнообразен начин. Няма да останете гладни предвид големия избор.

✔️ Има ли специални оферти за полети Barranquilla Ernesto Cortissoz на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Barranquilla Ernesto Cortissoz, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Barranquilla Ernesto Cortissoz, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Barranquilla Ernesto Cortissoz?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Barranquilla Ernesto Cortissoz, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Barranquilla Ernesto Cortissoz

Полетно разписание: Баранкиля

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Баранкиля

Виж хотели в Баранкиля