Меню

Търсене на полети до Болоня Guglielmo Marconi

Покажи филтри

Болоня

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фамилни кули

  Архитектурни символи на града са кулите Гаризенда и Азинели, които датират от 12-ти век. Те  напомнят за времето, когато заможните семейства са смятали за въпрос на престиж да построят кула. Поради това в рамките на града е имало около 170 кули, но много малко са се запазили до наши дни.

 • Студентски град

  Това, което прави впечатление в централната част на града са арките, останали от студентските общежития, които днес придават неповторим вид на Болоня и пазят сянка на минувачите в горещи дни. Заради бързо развиващия се университет, е било нужно да се построят жилища за нарастващия брой студенти. В Болоня се намира един от най-старите европейски университети.

 • Вкусът на Болоня

  Мястото, където може да закупите всички типични местни продукти е кулинарният пазар Четириъгълника, който съществува от Средновековието. Болоня е дестинация, заради която си заслужава да зарежете всякакви диети. Прочутият сос болонезе, саламите и сирената, талиателите, торталините, специалният балсамов оцет, който отлежава цели седем години, джелато и местните вина са само част от безкрайния кулинарен списък.

Забележителности на Болоня

За италианците кулинарията е традиция, страст и отдаденост, затова Болоня може да се нарече свещената земя на италианската кухня, защото точно там са създадени традиционните национални ястия. Неслучайно градът е наричан „тлъстата Болоня“.

Главната търговска улица носи името „Независимост“, като в самото й начало е старата порта на града – Галиера. От там започва и студентският район. Най-важният църковен комплекс, наричан от местните „седемте църкви“ включва базиликата и площадът „Св. Стефан“, които са неизменна част от болонския пейзаж още от VIII в.

Всеки истински италиански град разполага с площад, който е неговото социално средище. В Болоня това е Пиаца Маджоре. Там има много кафенета и заведения, където може просто да седнете и да се насладите на живота, както местните добре умеят. На този площад се намира една от най-големите църкви в Европа – базиликата „Сан Петронио“. Дължината й е 132 м, а в нея могат да се поберат 28 000 души. Според проекта е трябвало да надмине дори базиликата „Св. Петър“ в Рим, но се предполага, че папската власт във Ватикана е възпрепятствала строежа.

Друга величествена сграда, която също е разположена на Пиаца Маджоре е дворецът Акурсио. Той носи името на юриста, който е живял в него, а в по-късен етап сградата става и  кметство. Към двореца има часовникова кула и статуя на папа Григорий VIII, който въвежда Григорианския календар.

Площад „Нептун“ е известен с едноименния си фонтан, който изобразява бога на морето в бронзова статуя, която е висока 3,2 м. В краката на Нептун са четирите пълноводни реки, които често са изобразявани през 15-16 в. – Дунав, Нил, Ганг и Амазонка.

✔️ Има ли специални оферти за полети Болоня Guglielmo Marconi на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Болоня Guglielmo Marconi, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Болоня Guglielmo Marconi, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Болоня Guglielmo Marconi?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Болоня Guglielmo Marconi, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Болоня Guglielmo Marconi

Полетно разписание: Болоня

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Болоня

Виж хотели в Болоня