Меню

Търсене на полети до EuroAirport Базел

Покажи филтри

Базел

 • Обща информация

  Официален език: Немски, френски, италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Швейцарски франк (CHF)

 • Старият мост

  Северният и южният бряг са свързани от стария мост "Mittlere Brücke", построен през 1226 г. Дясната му страна с петте колони спада към Малък Базел, а лявата със седем към Голям Базел. В миналото от моста са хвърляли със завързани крайници жените, обвинени в изневяра.

 • Речно надбягване

  По стара местна традиция, всяка година през май хората пускат в Рейн различни предмети в непромокаеми торбички, които пускат по течението. След това ги гонят, плувайки или гребейки с лодки.

 • Зоологическа градина

  Зоологическата градина на Базел е основана още през 1874 г. Годишно се посещава от около 2 млн. души и се смята за една от най-добрите в света. Няколко часа разходка из нейните алеи и атракции, ще е истинско забавление за малките пътешественици.

Забележителности на Базел

Базел се намира на кръстопът между Швейцария, Германия и Франция, което личи от неговите немски и френски предградия. Река Рейн го разделя на т.нар. Голям и Малък Базел. Градът е главният център на швейцарската химическа и фармацевтична индустрия.

Старият средновековен град е туристическата част на града, която посреща с портата „Шпален“ и нейните три кули. Местните жители и гости на града обичат да се разхождат и да наблюдават целия Стар град от там. Сградите датират от 15-16 век в типичен немски стил. Малкият Базел е по-скоро жилищна зона с къщи, магазини и заведения. Къщите там са тухлени, предимно декорирани в червено или лилаво и многоцветни дървени капандури, създаващи настроение. 

Базел е градът с най-голям брой музеи в Швейцария – общо 40. Сред тях впечатление прави този на котката, съхраняващ в себе си над 10 000 експоната, свързани с домашния любимец. Сградата на музея трудно може да бъде подмината, заради големите фигури на котки пред него. Още от 1936 г. Музеят на изящните изкуства събира творби на изтъкнати художници, като: Рембранд, Рубенс, Моне, Мане, Ван Гог, Пикасо и други.

Една от най-забележимите сгради в града е протестантската катедрала „Мюнстер“, завършена през 1230 г. Тя е разположена на хълм над река Рейн и има червена фасада, която я откроява. Символ на града е фонтана „Тингели“, който представлява композиция от 10 железни фигури, непрекъснато разпръскващи вода. Всяка година през юни градът е домакин на международно артшоу, наречено „Арт Базел“. Творци от цял свят представят произведенията си в различни категории.

✔️ Има ли специални оферти за полети EuroAirport Базел на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет EuroAirport Базел, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет EuroAirport Базел, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят EuroAirport Базел?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети EuroAirport Базел, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи EuroAirport Базел

Полетно разписание: Базел

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Базел

Виж хотели в Базел