Меню

Търсене на полети до Cluj-Napoca Airport

Покажи филтри

Клуж-Напока

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • От птичи поглед

  Най-добрият изглед към града се разкрива от Крепостния хълм. Там се простира австрийска крепост от XVIII век, служила за контрол и защита на града. За кратък период от време е била затвор.

 • Известни паркове

  Централният парк на града е на 180 години и включва малко езеро, в което може да се плава с лодки. Етнографският парк Romulus Vuia включва 90 къщи в римски, саксонски и трансилвански стил, заедно с вятърни мелници, занаятчийски работилници и дървени църкви.

 • Фестивален град

  Клуж-Напока е домакин на няколко ежегодни международни събития: Модерният музикален фестивал, организиран от местната филхармония, Комедийният филмов фестивал, Трансилванският фестивал за международно кино, Международният фестивал на китарата и други местни фолклорни състезания и изложения.

Забележителности на Клуж-Напока

Екзотичното име Клуж-Напока принадлежи на чаровен град в северозападната част на Румъния. Той е административен център на окръг Клуж и историческа столица на областта Трансилвания. Клуж-Напока е сред най-оживените градове на северната ни съседка. Интересното му име произлиза от латински, тъй като градът е бил познат още на древните римляни и означава „затворен“, защото е заобиколен от хълмове.

Бохемските кафенета, музикалните фестивали и енергичния нощен живот създават приветливия облик на Клуж-Напока. Все повече авиокомпании и агенции за настаняване обръщат поглед към града, заради популярността му на уикенд дестинация. Гостите на града не пропускат да се разходят сред неговите улици, преди или след тяхната основна дестинация в Трансилвания.

Главният площад очарова със сградите си от XVIII и XIX век, като около него има редица магазини и ресторанти. В центъра му се забелязва веднага църквата „Св. Михаил“, построена през XV век. Това е един от най-добрите примери за готическа архитектура в цяла Румъния. Площадът също така се гордее със своя Банфийски дворец от XVIII век, издържан в бароков стил. В него се съхраняват колекция от румънски оръжия и произведения на изкуството. Откритият участък от Етнографския музей на Трансилвания запознава добре посетителите с историята и спецификите на местното население. Музеят на фармацията се помещава в първата градска аптека, открита още през 1573 г. Той съхранява около 2300 експоната, медицински инструменти и фармацевтични пособия.

✔️ Има ли специални оферти за полети Cluj-Napoca Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Cluj-Napoca Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Cluj-Napoca Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Cluj-Napoca Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Cluj-Napoca Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Cluj-Napoca Airport

Полетно разписание: Клуж-Напока

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Клуж-Напока

Виж хотели в Клуж-Напока