Меню

Търсене на полети до Guadalajara Don Miguel Hidalgo y Costilla

Покажи филтри

Гуадалахара

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • Старини църкви

  Централната част на Гуадалахара крие много стари църкви, като една от най-красивите е „Св. Моника“, отново с барокова фасада и сложни колони, гравирани с орнаменти, като грозде, царевица, ангели, двуглави орли и религиозни символи. Също интересни са църквите „Св. Августин“, „Св. Франциско“, „Св. Фелипе“ и др.

 • Регионалният музей

  Музеят се намира в сграда от 18-ти век, която по време на войната за независимост е служела, като затвор. През 1918 г, официално се превръща в музей, който акцентира върху предколумбовия период, сключвайки фосили на отдавна изчезнали видове, минерали и скъпоценни камъни и дори 800-килограмов метеорит. Наблизо се намира и театър Degollado с красива неокласическа фасада.

 • Синият воден парк

  Това е най-популярният обществен парк, отворен през 1952 г., прекрасно място за разходка, където може да се насладите на къщата с тропически орхидеи, домът на пеперудите и птичарникът, събрал различни видове. Летен театър, пазар за цветя, Музей по палеонтология и галерия за излагане и продажба на картини от независими артисти са други страхотни занимания, които ще привлекат вниманието ви в парка.

Забележителности на Гуадалахара

Вторият по големина град в Мексико се радва на субтропичен климат и отличителен външен вид. В града се усеща истинска европейска атмосфера, благодарение на широките булеварди, внимателно поддържани паркове и атрактивните, цветно боядисани къщи.

Трите мексикански традиции, с които Гуадалахара е известен са изпълненията на мариачите, чареда (версия на родео) и Jarabe Tapatío (фолклорен танц). Централната част на града е лесна за ориентиране, заради четирите големи и впечатляващи площада, които са свързани по между си от по-малки улички и от високо формират кръст.

Безспорно най-внушителната и емблематична сграда, която непременно ще срещнете на значителен брой пощенски картички, е Катедралата на Гуадалахара. Тя е превзела по-голямата част от Plasa de Armes, а фасадата ѝ гледа към по-малкия Plaza de los Laureles с голям фонтан. Строежът ѝ е продължил от 1558 до 1616 г. Въпреки, че н пръв поглед е издържана в стил барок, се забелязват препратки и към други, различни стилове, най-вече готика в интериора ѝ. При построяването на катедралата са били ангажирани само най-видните мексикански архитекти и строители.

Съвсем близо до Plasa de Armes се намира Palacio de Gobierno със сградата на местната управа, също издържана в бароков стил. В посетителската част на интериора правят впечатление голямото старинно стълбище, водещо до кабинетите и заседателните зали, заедно с картини, представящи сцени от трите мексикански войни за независимост.

Популярни авиокомпании, опериращи Guadalajara Don Miguel Hidalgo y Costilla

Полетно разписание: Гуадалахара

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Гуадалахара

Виж хотели в Гуадалахара