Меню

Търсене на полети до Rio de Janeiro Galeao

Покажи филтри

Рио де Жанейро

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Януарска река

  Това всъщност означава името на бразилския град. Получава го при неговото откритие от португалски мореплаватели, които погрешно са решили, че заливът, през който преминават е речно устие.

 • Празничен град

  Рио винаги се радва на туристически интерес, но през февруари привлича световните погледи със своя легендарен фестивал. Самба школи от цяла Бразилия мерят сили пред събралите се тълпи. За целта през 1984 г. е създаден самбадромът, който побира до 72 000 души.

 • Времето в Рио

  Най-подходящото време за посещение на Рио де Жанейро са месеците юли и август, тъй като тогава е приятно и топло. През февруари, когато е и прочутия карнавал, е най-горещият период. Климатът в тази географска област обуславя честите валежи през цялата година.

Забележителности на Рио де Жанейро

Най-известният символ на Рио безспорно е статуята на Христос Спасителя, разперил ръце с поглед към града, стъпил върху планината Корковадо. Макар да е най-запомнящата се, всъщност има други три в света, които са по-високи от нея. Те се намират в Полша, Боливия и Филипините.  Друга емблематична забележителност е Захарната глава в залива Гуанабара. До хълма с височина 400 м, води кабинков лифт, от който да се наслаждавате на гледката. Копакабана и Ипанема отдавна означават повече от плажове в съвременната поп култура и мода. Освен плажуване и риболов, те са арена и на различни развлекателни мероприятия.

Един от най-луксозните квартали не само в Рио де Жанейро, но и в цяла Южна Америка, е Лагоа. Престижността му се определя от неговото уникално разположение – около естествена лагуна. Крайбрежните улици на квартала са предпочитани за спортуване, а редицата заведения са харесвани, заради хубавата гледка. В западната част на Лагоа е ботаническата градина Жардин с повече от 8000 вида растения, като от тях около 600 са орхидеи.

Ако има място, където стадион се приема за храм, то това е Рио. Стадионът „Маракана“ е един от символите на града. Когато е бил открит през 1950 г. е побирал 200 000 души, но в днешно време капацитетът му е намален до 80 000, поради съображения за сигурност.

Епицентърът на нощния живот и отправната точка на фестивалите е квартал Лапа. Музиката и феерията от цветове там не стихва, а запазената архитектура от 19 век е добавена стойност към преживяването. Кайпириня е типичният бразилски коктейл, който трябва да опитате в някой или няколко от баровете. Той се приготвя с ликьор от захарна тръстика, наричан кашаса и напомня по-разпространения мохито.

✔️ Има ли специални оферти за полети Rio de Janeiro Galeao на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Rio de Janeiro Galeao, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Rio de Janeiro Galeao, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Rio de Janeiro Galeao?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Rio de Janeiro Galeao, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Rio de Janeiro Galeao

Полетно разписание: Рио де Жанейро

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Рио де Жанейро

Виж хотели в Рио де Жанейро