Меню

Търсене на полети до Guayaquil Jose Joaquin de Olmedo

Гуаякил

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Разходка

  Животът на пешеходците в Гуаякил е сред най-лесните в Латинска Америка. Тротоарите са достатъчно широки, шофьорите спазват правилата за движение и дори им правят път.

   

 • С име на вожд

  Според легендата, името на град Гуаякил произхожда от сливането на имена на индианския вожд Гуаяс и съпругата му Квил. Името на целия град е Сантяго де Гуаяквил.

 • Хапнете си шоколад

  Износът на какао през 19-ти век е дало възможност на Еквадор да разцъфне. Затова докато сте там, задължително опитайте шоколада, направен от местни какаови зърна.

Забележителности на Гуаякил

Покрай залива Гуаякил, на мястото, където река Гуаяс се влива в морето, през първата половина на 16-ти век е основан едноименния град. През 19-ти век на това място се намира едно от най-важните износни пристанища на Еквадор, което поражда бързото развитие на града. Днес Гуаякил е един от най-гикономически центрове страната. Поради тежкия трафик и бързия ритъм на живота, той се сравнява дори с Ню Йорк.

Кварталите му са изпълнени с цветни сгради в колониален стил. Но те често са долепени до доста по-модерни къщи и офисни сгради. За да добиете пълна представа за Гуаякил, обърнете внимание на „Парк де лас Игуанас“, където на всеки ъгъл ще видите игуана, препичаща се на слънце. Те нямат против да присъстват на снимките ви, но се крият от децата. Можете да ги нахраните със салата или други листа от растения.

Ако индианските фигурки, носии, шалове, шапки, бижута и други сувенири ви се струват страхотни, то може да намерите много такива на някой от местните пазари. Пазарът Mercado Artesanal на ул. Montavalo, разположен близо до техническия университет е един от най-подходящите за подобен шопинг.

Най-доброто вечерно занимание е разходка по Malecon. Крайбрежният булевард е дълъг 5 км и от него можете да се насладите на прекрасна гледка към залива Гуаякил. Не бързайте, седнете за малко в едно от близките кафенета и се насладете на живота около вас. Ако пътувате с деца, не бива да пропуснете музея на пожарникарите. Освен, че ще се качите в истински пожарникарски камион, ще разгледате и интересни съоръжения, за които не сте предполагали, че се ползват в пожарната. Посещението на Еквадор не може да бъде завършено, без чаша ароматно местно кафе. Произвежданата там арабика и робуста са много популярни в целия свят.

Пътувайки до чак до там, трябва да опознаете еквадорската кухня. Но внимавайте, какво си поръчвате, защото някои ястия могат да ви се сторят неприемливи. Пържено морско свинче е типичен специалитет, а „encebollado“ е сравнително обикновена доматена супа с риба тон.

Популярни авиокомпании, опериращи Guayaquil Jose Joaquin de Olmedo

Полетно разписание: Гуаякил

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Гуаякил

Виж хотели в Гуаякил