Меню

Търсене на полети до Kavala Intl Airport

Покажи филтри

Кавала

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Археологическият музей на Кавала

  В подобни градове си заслужава да посетите такъв тип музеи, особено ако сте любител на историята. Музеят съхранява експонати от целия регион на Източна Македония и Тракия.

 • Остров Тасос

  Ако пътувате до Кавала, то отделете време да отскочите и до Тасос, който е само на 20 км разстояние. Кристални води, изобилие от слънчеви лъчи и зелен рай съвсем наблизо.

 • Старият квартал Панагия

  Панагия е запазила облика на Кавала от годините на неговия най-голям разцвет. Разкошните имения все още впечатляват с архитектурата си и са идеални за фото разходка.

Забележителности на Кавала

Гръцкият град Кавала е най-важното пристанище за географската област Източна Македония и Тракия. Прилежащият му район е населен от Античността до наши дни, като през цялото това време е бил в границите на различни държави, включително и на България. Дълго време градът е бил Меката на тютюнопроизводството не само на Балканите, но и в Европа. Все още се забелязват много тютюневи складове и имения на техните собственици. Това обяснява факта, защо в Кавала име специален музей, посветен на Тютюна и неговото манипулиране. Необичайната експозиция ще ви разкрие тайните на цяла една индустрия за милиони.

Византийският замък или Кулата на Кавала е един от символите на града. Построен е през 15-ти век и ако се изкачите на върха му, ще разгледате целия град. Посетителите могат да видят също цистерната, складът за съхранение на хранителни запаси, който някога е бил затвор и наблюдателницата на пазачите.

Останките от древния град Филипи, намиращ се в покрайнините на Кавала е сред най-значимите антични археологически забележителности в Източна Македония. Градът е бил колонизиран от жителите на остров Тасос, а по-късно Филип II  - цар на Древна Македония го е прекръстил на себе си, след като го е спаси от нашествие на тракийски племена.

Построен през 1550 г. от султан Сюлейман Великолепни, акведуктът в квартал Ларнака е истински шедьовър на османската архитектура. Впечатляващите му колони и арки формират най-разпознаваемата забележителност на Кавала. Градският пейзаж около акведукта е най-хубав по залез слънце.

✔️ Има ли специални оферти за полети Kavala Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Kavala Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Kavala Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Kavala Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Kavala Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Kavala Intl Airport

Полетно разписание: Кавала

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кавала

Виж хотели в Кавала