Меню

Търсене на полети до Linz Blue Danube

Покажи филтри

Линц

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Катедралите на Линц

  Старата и Новата катедрали на Линц са сред най-важните обществени архитектурни паметници на града. Старата е богато декорирана в италиански стил, докато Новата, която всъщност е завършена през 1924 г., е издържана в неоготически стил.

 • Ботаническите градини

  Ако предприемете 30-минутна разходка от центъра на Линц към неговите покрайнини, ще стигнете едни от най-красивите ботанически градини на Европа. Те са разделени на т.нар. къщи – Тропическа, Алпийска, Розалиум и др. През лятото там често се провеждат различни концерти и представления.

 • Стоманен свят

  Линц е центърът на стоманената индустрия на Австрия и поради това един от най-големите производители на стомана, е създал интерактивен музей, в който посетителите имат възможност да се запознаят с целия процес на производство и приложение на метала.

Забележителности на Линц

Линц е столица на провинция Горна Австрия и е третият по големина град в страната след Австрия и Грац. Той е живописно разположен на двата бряга на река Дунав и до Бохемската гора. Градът е известен с хубавите църкви, музеите и редовните културни мероприятия.

С изглед към Дунава, внушителният замък Линц сякаш е надвил вековете. Според историческите сведения, на мястото на замъка е имало крепост още през IX-ти век. Настоящата сграда датира от XVI-ти век, а днес е превърната в музей, съхраняващ важни художествени и исторически колекции от праисторията до наши дни. Точно под замъка Линц се намира малката старинна църква „Св. Мартин“, която е най-старата в Австрия, запазена в оригиналния си вид. Тя е издигната върху римски руини от VIII век, чиито останки са все още видими, украсена е с фрески от XV- ти век, а вратите и прозорците са в готически стил.

Изключителният Арс Електроника център, наричан още Музеят на бъдещето, е построен през 1996 г. и поддържа репутацията на Линц като динамичен, технологичен и индустриален лидер. Експозициите в него представят няколко зали, посветени на промените в климата, замърсяването, опознаването на Космоса, биотехнологиите и роботиката. Центърът е също домакин на Фестивалът Арс Електроника, който отличава успехите в електронната музика, компютърната анимация, интерактивните изкуства и уебдизайна.

Художественият музей Лентос бързо се превърна в най-важната галерия в цяла Австрия, след откриването си през 2003-та година. Освен своя впечатляващ екстериор, който ярко блести в нощта, Лентос приютява над 1500 художествени творби. Сред тях са образци на австрийското и германско изкуство от XIX-ти век до наши дни, включвайки освен картини и скици, скулптури и фотографии.

✔️ Има ли специални оферти за полети Linz Blue Danube на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Linz Blue Danube, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Linz Blue Danube, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Linz Blue Danube?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Linz Blue Danube, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Linz Blue Danube

Полетно разписание: Линц

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Линц

Виж хотели в Линц