Меню

Търсене на полети до Lyon Saint Exupery

Покажи филтри

Лион

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Гастрономическа столица

  Ако искате да опитате най-доброто от френската кухня, то Лион е правилното място. Лионската наденица, както и други подобни колбаси са типични за региона. Лионската салата, картофи и виното „Божоле“ са също част от задължителните вкусотии.

 • „Празник на Светлината“

  Всяка година в началото на декември в Лион се отбелязва Празникът на светлината. В продължение на четири дни денонощно се изпълняват различни шоупрограми, докато междувременно градът сияе от светлинните инсталации.

 • Католически традиции

  Католицизмът е на особена почит и има дълбоки традиции в Лион. Затова има много църкви и базилики, както и католически университет. Точно там представители от династията на Медичите са сключвали бракове с френските крале.

Забележителности на Лион

Родното място на братята Люмиер и Екзюпери е вълнуващият Лион, разположен между реките Сона и Рона. Лион често си оспорва с Марсилия позицията за втори по големина град във Франция след Париж. Заради архитектурното му наследство, съчетаващо ренесансов и готически стил, Лион е заслужил да бъде част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Сред главните забележителности на френския град са: базиликата „Нотр Дам“, разположена на хълма Фурвиер, откъдето се разкрива най-добрата гледка, Амфитеатърът, Гало-римският музей, мостовете над река Сена, пл. „Белкур“ със сградите на Кметството, Операта и скулптури, символизиращи двете реки.

Най-подходящото време за посещение на града е през лятото. Средните годишни температури са сравнително ниски, което определя прохладно и приятно лято. От друга страна, зимата е доста студена и не се препоръчва за екскурзия.

Лион разполага с добре организирана система за градски транспорт. Повечето забележителности са разположени на пешеходно разстояние, но все пак може да ползвате метро, автобуси, трамвай и дори фуникуляр.

✔️ Има ли специални оферти за полети Lyon Saint Exupery на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Lyon Saint Exupery, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Lyon Saint Exupery, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Lyon Saint Exupery?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Lyon Saint Exupery, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Lyon Saint Exupery

Полетно разписание: Лион

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лион

Виж хотели в Лион