Меню

Търсене на полети до Maceio Zumbi dos Palmares

Покажи филтри

Масейо

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Назад към миналото

  В Музеят на звука и светлината, който се намира на входа на пристанището, може да разгледате първите телефони – традиционен и мобилен, ползвани някога в града, а също така и първите компютри, камери и видео игри.

   

 • Стогодишният театър

  Ако обичате ритъма на местната музика и нямате търпение да се разкършите, отидете в клуб Musique на Avenida Doutor Jose Sampaio Luz. Често там освен танци на живо, има и изпълнители, а в допълнение към всичко това, може да хапнете нещо вкусно набързо.

 • Бразилски ритми

  Ако обичате ритъма на местната музика и нямате търпение да се разкършите, отидете в клуб Musique на Avenida Doutor Jose Sampaio Luz. Често там освен танци на живо, има и изпълнители, а в допълнение към всичко това, може да хапнете нещо вкусно набързо.

Забележителности на Масейо

Пристанищният град Масейо се намира на източното крайбрежие на Бразилия. Основан е през 1815 г., като името му на местния език означава „блато“. Основният поминък на местните е бил продажбата на вълна на акостиращите кораби. Днес туризмът усилено се разраства. В Масейо на доста места се отдават под наем велосипеди. През неделите част от улиците са затворени за автомобили, а най-близката до пътя част от тротоарите  е предназначена само за велосипедисти, дори е забранена за пешеходци.

Като типичен крайбрежен град, Масейо се радва на чудесни плажове. Много от тях са популярни сред местните и туристите, като например Praia de São Miguel dos Milagres с много фин пясък. Ако се постараете, ще намерите и някое по-закътано местенце. По целия бряг има и доста подходящи местенца за гмуркане, наемане на лодки, уиндсърфинг, флайбординг и други подобни, типично плажни занимания.

Ако случайно ви омръзне да се излежавате на плажа и да плувате във водата, се разходете из местните музеи. Някои от тях са наистина изненадващи. В северната част на града, близо до летището, се намира Музеят на антропологията и фолклора. Записани са народни песни, съхраняват се исторически картини и фотографии от целия регион, много носии, скулптури, декорации и други предмети.

Отбийте се през Двореца на Floriano Peixoto в центъра на града, близо до пристанището. Peixoto е живял през втората половина на 19-ти век, бил е военен и президент на Бразилия. Еклектичният дворец съдържа мебели, картини и други предмети от периода на неговото управление.

Пътувайки в чужбина, винаги накрая се питаме: Какво да вземем за спомен? Отидете на крайбрежния пазар на Avenida Doutor Antonio Gouveia. Там ще намерите ръчно изработени бижута, скулптури и дрехи. Местен алкохол може да си купите от Pavilhao Do Artesanato.

За почерпка в бразилски стил, отидете в Casa de Mainha, където спокойно можете да разгледате и да си изберете от готовите ястия пред вас. Ястията са подредени на големи маси, просто вземете от всичко, което ви привлече окото. Ако искате да опитате бразилска бърза храна, посетете Sanduba de Careca. Ще хапнете вкусни бургери с месо, шунка, бекон и лук, ако разбира се не сте вегетарианец.

Популярни авиокомпании, опериращи Maceio Zumbi dos Palmares

Полетно разписание: Масейо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Масейо

Виж хотели в Масейо