Меню

Търсене на полети до Pereira Matecana

Покажи филтри

Перейра

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Микроклимат

  Перейра се намира на едно от малкото места в света с микроклимат. От едно място, където е топло и сухо, до друго, където е влажно и студено, можете да се разходите само за 10 минути.

 • Като в Европа

  В Перейра климатът е с приятна температура и свеж въздух, което не е характерно за Южна Америка. Поради това той често се сравнява с швейцарските градове на Алпите.

 • Зоопарк с традиции

  В града има зоологическа градина, основана през 1959 г., която се смята за една от най-важните в цяла Колумбия и Южна Америка. В Zoologico Matecana ще се насладите на 150 вида животни.

Забележителности на Перейра

Перейра е столицата на колумбийския департамент Рисаралда, разположен в западната част на страната. Той от своя страна се намира в региона Paisa, известен със специфичния си диалект на испанския език. Градът се простира в подножието на Андите, където се произвежда кафе, чието качество е признато от ЮНЕСКО. Неслучайно районът се нарича "кафееният пейзаж на Колумбия". Кафето, което расте на това място, се счита от много експерти за най-доброто в света. Перейра е идеална отправна точка за екскурзии до два резервата – Parque Ucumari и Santuario Otun Quimbaya.

Голям плюс за града със сигурност е фактът, че той е сравнително евтина дестинация за настаняване в сравнение с останалата част на Колумбия. Той е и един от градовете в страната, където хората се чувстват най-спокойно. Градът е винаги пълен с живот, заради факта, че една четвърт от жителите са студенти, тъй като там се намират много държавни и частни утиверситета.

Въпреки всичко, Перейра все още е подценена дестинация. Но това не бива да ви спира да посетите "градът на вечната пролет", както хората в региона го наричат. Разположен е в долина, заобиколена от планини, а средната годишна температура е около 22 градуса. Климатът е идеален за прекарване на свободното време в разходки, снимки и посещение на част от многобройните ресторанти, предлагащи не само местна, но и интернационална кухня.

Къде да хапнем? Ако искате да опитате ястия от южноамериканската кухня, отидете например в Aly Torres на ул. Carrera 12, 2-62. Феновете на италианската кухня трябват да пробват La Trattoria на Carrera 17, където се сервират големи блюда с морски дарове. Добър избор за вечеря е Lenos y Parrilla, където ще опитате най-добрите пържоли. Ако искате да хапнете нещо набързо, отидете в бар Sayonara, където всичко се приготвя за минути и е много вкусно.

Популярни авиокомпании, опериращи Pereira Matecana

Полетно разписание: Перейра

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Перейра

Виж хотели в Перейра