Меню

Търсене на полети до Salt Lake City Intl Airport

Покажи филтри

Солт Лейк Сити

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-6 (лято), UTC-7 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Соленото езеро

  Разбира се, не може да стигнете до „града на соленото езеро“ и да не видите самото езеро, което е най-голямото по площ на запад от река Мисисипи. Наоколо има обособени места за пикник, може да се катерите, да ловите риба или до просто да плавате с лодки.

 • Парк Сити

  Курортът в близост до Солт Лейк Сити е подходящ за скиорите и сноубордистите на всякакво ниво. През лятото мястото се преобразява в трасе за планински колоездачи и катерачи. Сноубърд е друг курорт недалеч от града, който е доста популярен сред запалените по зимните спортове.

 • Паркът на свободата

  Най-големият обществен парк е прекрасно зелено кътче, включващо езеро, басейн и спортни съоръжения. Той е също дом на един от най-старите в света резервати за птици, където виреят различно видове от цял свят.

Забележителности на Солт Лейк Сити

Солт Лейк Сити е религиозният център на мормоните и столица на американския щат Юта. Без съмнение всички главни забележителности в града са по някакъв начин белязани от преобладаващата за местните религия, но въпреки това градът е спретнат и приветлив. Освен това любителите на зимните спортове с радост биха се възползвали от природните предимства в непосредствена близост. Все пак „градът на соленото езеро“ е бил домакин на зимни олимпийски игри.

Площадът Temple е украсен с дървета и цветни лехи, но включва и внушителният мормонски храм, построен между 1853 г. и 1893 г. Във всеки край на тази огромна гранитна постройка има по три кули, като най-високата е в източната част и има фигура на ангел-мормон. За съжаление храмът не може да се посещава от непосветени в религията.

Капитолия е също толкова внушителна сграда, но в неокласически стил. Симетричното здание, напомнящо римската архитектура, е дом на Камарата на представителите, Сената и Конституционния съд на щата Юта. Мраморната му ротонда, Златната зала, която е приемната на губернатора и малката галерия посрещаща различни артисти, са достъпни за посещение в определени дни.

Бляскавият стъклен екстериор на обществената библиотека привлича не само книгоманите, но и любителите на архитектурата. Сградата е със свободен достъп, в нея се помещават над половин милион заглавия от цял свят. Има доста приятно кътчета за четене, както и кафене, където може да си поръчате нещо. Ако сте се заразили от атмосферата, то площадът и паркът в близост предлагат редица приятни кафенета, книжарници и антиквариати.

Популярни авиокомпании, опериращи Salt Lake City Intl Airport

Полетно разписание: Солт Лейк Сити

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Солт Лейк Сити

Виж хотели в Солт Лейк Сити