Меню

Търсене на полети до Santiago Cibao

Покажи филтри

Сантяго де лос Кабайерос

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Песо (DOP)

 • Език

  Доминиканците се гордеят с това, че говорят испански, съвсем близък по диалект до този в самата Испания или поне в сравнение с останалите държави от региона. Разбира се, има доста топографски наименования, които са на местния език, на границата с Хаити се говори креолски, а в столицата, заради туристите – английски.

 • Празнична трапеза

  На коледната трапеза се слагат задължително кестени и свинско с грах, а рибата традиционно присъства във Великденското меню. Големи глинени съдове, подобни на стомни все още се използват в домакинствата за съхранение на хранителни продукти.

 • На гости

  „По дрехите посрещат…“ важи с пълна сила за доминиканците, които много държат на спретнатия външен вид. На гости винаги се отива с някакъв сладкиш, а цветовете черно и лилаво трябва да се избягват за подаръци, защото се асоциират със скръбта.

Забележителности на Сантяго де лос Кабайерос

Карибско море с прозрачни води, бял пясък, коралови лагуни, тропически гори и слънце дори през февруари – кой не би се поблазнил да отскочи до Доминиканската република? Санто Доминго е финансовият и административен център на страната, а Пунта Кана най-известния курорт. Но когато има изобилие от слънчеви лъчи и много коктейли за пробване, всяка друга дестинация в страната също звучи примамливо. Така е и със Сантяго де лос Кабайерос или накратко Сантяго, който е вторият по големина град и едно от първите, основани от европейци селища в Америките. Градът е създаден през 15-ти век, но заради земетресение е преместен на настоящето си място през 1506 г., като все още може да се видят останките от първоначалния му образец.

Катедралата Сантяго е главният храм в града. Най-големият и стар мост, свързващ северната и южна част на града, се нарича Hermanos Patino. Той е кръстен на петимата братя, които са се борили срещу режима на диктатора Трухильо, продължил до средата на 50-те години на 20-ти век. С изглед към хълма Сантяго се издига противоречивият 67-метров мраморен паметник, започнат от Трухильо в негова чест и след смъртта му преобразуван в памет на героите, загинали за независимостта на републиката.

Чрез музеите в града лесно ще вникнете в местната култура. Този на фолклорното изкуство е изключително празничен, защото съдържа колекция от карнавални облекла, музикални инструменти и украшения от цялата област. Музеят на тютюна показва нагледно различни методи за производство на един от типичните за страната продукти, историческият музей е поместен в бивш затвор.

✔️ Има ли специални оферти за полети Santiago Cibao на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Santiago Cibao, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Santiago Cibao, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Santiago Cibao?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Santiago Cibao, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Santiago Cibao

Полетно разписание: Сантяго де лос Кабайерос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сантяго де лос Кабайерос

Виж хотели в Сантяго де лос Кабайерос