Меню

Търсене на полети до Ламеция Терме, Сант'Еуфемия

Покажи филтри

Ламеция Терме

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Термални бани

  Термалните бани Terme di Caronte се намират само на няколко километра от морето, на изключително уютно място, заобиколено от дървета. Позволете на водата да отмине целия стрес от ежедневието и се поглезете с всички лечения, които се предлагат от баните.

 • Семейна винарна

  Семейното имение Стати предлага обиколка из прекрасния имот, където ще видите как се произвежда зехтин и вино, а след това може да дегустирате продукцията с други типично италиански храни – непретенциозни, но носещи истинска наслада.

 • Исторически препратки

  За любителите на историята е препоръчително да се отбият през Епархийския музей. Там са изложени картини и предмети от периода 17-18-ти век. Най-известният експонат е красива кутия за бижута от арабско-сицилианската колекция, произведена през 12-ти век.

Забележителности на Ламеция Терме

Ламеция Терме е известен с богатото си историческо и архитектурно наследство, с величествени църкви и катедрали, но и руини и археологически обекти, които определено си струват посещението. Освен това природата в и около града сама по себе си може да се разглежда като забележителност, особено в природните паркове и по крайбрежието. Централната позиция на Ламеция Терме е достъпна за посетителите, които имат възможност да се наслаждават и на други малки и уютни градове и атракции, разположени около него, изживявайки различни нюанси на южната част на Италия.

Градът е тясно свързана с морето, заобиколен от бели, чисти плажове и красиви заливи. Освен това, на север от него преобладават алпийски пейзажи с гори и езера. В района около Ламеция Терме се срещат гръцки, нормански и римски храмове, както и дворци от времето на бурбоните. Крайбрежният път от Пицо Калабро до Капо Ватикано, наречен „брегът на боговете“, е сред най-живописните в Италия.

Малтийската кула-наблюдателница е построена през 1550 г., за да служи на малтийските рицари и от тогава до сега се счита за символ на Ламеция Терме. Има още няколко подобни кули, които са построени в региона, но тази е най-добре запазена и внушителна. Друг символ на града е бронзовата статуя на известния в областта крал Федерико II, чиято харизматична личност се е отличавала за времето си. Той е подкрепял изкуството и културното разнообразие.

✔️ Има ли специални оферти за полети Ламеция Терме, Сант'Еуфемия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Ламеция Терме, Сант'Еуфемия , мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Ламеция Терме, Сант'Еуфемия , мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Ламеция Терме, Сант'Еуфемия ?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Ламеция Терме, Сант'Еуфемия , не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Ламеция Терме, Сант'Еуфемия

Полетно разписание: Ламеция Терме

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ламеция Терме

Виж хотели в Ламеция Терме