Меню

Търсене на полети до Strasburg Airport

Покажи филтри

Страсбург

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музей на шоколада

  Няколко европейски държави имат дългогодишни традиции в производството на любимия десерт. Но, за да решите къде се произвежда най-добрият шоколад, е необходим опит. Затова посетете местния Музей на шоколада и накрая ще останете възнаградени със 100 грама сладко изкушение.  

 • Паркове и градини

  В Страсбург може да се нагледате на добре поддържани паркове и градини, сред които е паркът „Оранжерии“, носещ името на едноименния квартал, в който се намира и Ботаническата градина.

 • Мостовете на Страсбург

  Френският град има над 20 моста, като голяма част от тях спадат към Пети Франс. Други са по-големи и сложно построени, като например средновековните закрити мостове.

Забележителности на Страсбург

Германското значение на името Страсбург – „град на пътищата“, доста му приляга, защото се намира на удобно разстояние от големите европейски градове - Париж, Милано, Франкфурт и Цюрих. Страсбург е сменял няколко пъти националността си между френска и германска. Затова се е оформил местния специфичен елзаски диалект, който обяснява двуезичните френско-елзаски табели.

Катедралата Нотр Дам е най-високият храм от такъв тип в света. Без колебание изкачете всички 332 стъпала до платформата за наблюдение, за да разгледате отвисоко Стария град около катедралата. Сградата е също толкова впечатляваща и от вътре със своите витражи и специалния астрологичен часовник.

Пети Франс или Малката Франция е историческата част на Страсбург. Река Ил се разделя на няколко канала, създавайки условия за формирането на живописния страсбургски пейзаж. През Средновековието там са живели мелничари и рибари, а днес преобладават туристите.

Дворецът Роан е бил притежание на богатата едноименна фамилия, контролирала местната търговия. В днешно време е дом на три музея – на декоративните изкуства, на изящните изкуства и на Археологическия музей.

Страсбург е особено популярна дестинация, заради това , че там са базирани някои от основните институции и органи на Европейския съюз. Посещенията в тях се организират само с предварителна резервация.

✔️ Има ли специални оферти за полети Strasburg Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Strasburg Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Strasburg Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Strasburg Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Strasburg Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Strasburg Airport

Полетно разписание: Страсбург

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Страсбург

Виж хотели в Страсбург