Меню

Търсене на полети до Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah

Покажи филтри

Куала Лумпур

 • Обща информация

  Официален език: Малайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Рингит (MYG)

 • Малайзийска кухня

  Задължително е да опитате „наси кандар“, което означава смесен ориз. Това е традиционно ястие, с което получавате сварен ориз заедно с различни добавки по ваш избор – сос, зеленчуци и какви ли не подправки. 

 • Централният пазар

  Централният пазар на Куала Лумпур или Pasar Seni някога е бил предназначен за плодове и зеленчуци, но днес е важна шопинг точка за всеки турист. Там се продават всякакви стоки, отразяващи етническото разнообразие, традициите и модните тенденции.

 • Паркът на птиците

  Красивият Парк на птиците е събрал около 3000 вида птици, от които почти всички се срещат в Малайзия. Това е чудесен начин да се запознаете с флората и фауната на страната, както и да срещнете много нови пернати приятели.

Забележителности на Куала Лумпур

Пъстрата столица на Малайзия е дом на малайзийци, китайци, индийци и други народности. Тъй като туризмът е водещата индустрия за Куала Лумпур, там се предлагат всякакви атракции и услуги. Храмове и джамии, футуристични кули и небостъргачи, местни занаятчийски пазари и храна на улицата, всичко това изскача от всеки ъгъл на малайзийската столица.

Със своите 88 етажа, кулите Петронас са не просто най-известният съвременен архитектурен проект в Малайзия, но вероятно и в Азия. Кулите-близнаци са свързани помежду си с мост, по който посетителите могат да преминат, ако разбира се височината не представлява проблем за тях. Храмът Шри Махамариамман е известен с това, че е най-старият хиндуистки храм в Куала Лумпур, построен през XIX век. Той е лесно разпознаваем отдалеч, заради цветната си фасада, осеяна със скулптури на различни божества. Тъй като храмът е действащ, не цялата му сграда може да се посещава от туристи.

Националният музей на Малайзия обещава да бъде интересна спирка още с външния си вид, който е съчетание между традиционна къща и модерна сграда. Освен експонати като археологически открития и произведения на изкуството, ще видите и пресъздадени сцени от живота на малайзийците – сватба, лов, създаване на дом.

Паркът на пеперудите е прекрасен избор за почивка насред града. Замислен като умален модел на джунгла, но с ясно очертани пътечки, беседки и езерца, той посреща посетителите си, които се радват на повече от 120 вида цветни пеперуди.

✔️ Има ли специални оферти за полети Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah

Полетно разписание: Куала Лумпур

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Куала Лумпур

Виж хотели в Куала Лумпур