Меню

Търсене на полети до Trondheim Vaerns

Покажи филтри

Трондхайм

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Необичаен асансьор

  Първият в света асансьор за велосипеди се намира в Трондхайм. Той върви по хълма от Брубакен до крепостта Кристиансен. Може да ползвате собствен велосипед или да наемете, за да го пробвате.

 • На кафе в църквата

  Храмът на Дева Мария е стопанисван от градската управа и е отворен 24 часа, дори и през уикендите. В него посетителите могат да се молят, да палят свещи, да пият кафе и да разговарят, да потърсят подслон при нужда.

 • На баня в Трондхайм

  Най-голямата обществена баня в Норвегия предлага няколко различни по големина и дълбочина басейни, включително и горещ открит такъв. Има още: сауни, пързалка, стена за катерене и ресторант, а навсякъде се забелязват скулптури на морска тематика.

Забележителности на Трондхайм

Третият по големина град в Норвегия често е наричан културната столица, заради историческото му минало, музеи и възможности за развлечение. От средата на май до средата на юли тъмнината напуска Трондхайм, заради белите нощи. Градът е основан от викингите през 10 в. и е бил столица на Норвегия до 1217 г.

В района Бакландед, разположен на източния бряг на реката, която минава през града, има редица от пъстри дървени къщички. Някога те са били работнически, но днес са реставрирани и превърнати предимно в магазини и кафенета. Срещите на местните жители и туристическите турове започват от Пазарния площад в центъра на града. В Трондхайм се намира най-значимата за норвежката история катедрала – Нидарос, която е образец на готическата архитектура, защото е построена над гробницата на покровителя на Норвегия – Св. Олаф.

Средновековният дворец на архиепископа е най-старата сграда от този тип в Скандинавия, датираща от 12 в. Днес в западното крило се помещават изложба на норвежката кралска колекция от бижута и Музеят на армията и отбраната. В Южното крило е разположена археологическа експозиция.

Крепостта Кристиансен е историческа забележителност, която не веднъж е свързвана с отбраната на страната в трудни моменти. Освен историята, която носи, от хълма, на който е разположена се открива приказна гледка към града, а местността е любимо място за пикник.

✔️ Има ли специални оферти за полети Trondheim Vaerns на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Trondheim Vaerns, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Trondheim Vaerns, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Trondheim Vaerns?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Trondheim Vaerns, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Trondheim Vaerns

Полетно разписание: Трондхайм

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Трондхайм

Виж хотели в Трондхайм