Меню

Търсене на полети до Triest Ronchi dei Legionari

Покажи филтри

Триест

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Замъкът Мирамар

  Макар да не е толкова древен, той е прекрасно място, което да разгледате на 15 мин. път от Триест в село Grignano. Белите му стени, дребните елементи и красивата градина ще ви накарат да се почувствате, като в приказка. 

 • Музеят на морето

  Триест е град, който има неразривна връзка с морето. Векове наред той е бил важна военноморска база и търговско пристанище за няколко империи. Музеят напълно отразява животът покрай морето и всичко свързано с него.

 • Пещерата Grotte Gigante

  Тази пещера се намира на около 20 минути път с кола от Триест и както името ѝ подсказва е наистина огромна. Централната ѝ част достига 100 метра височина, 65 широчина и 130 метра дължина, като това е сред най-големите пещери, достъпни за туризъм. През нея дори е прелетявал 4-местен балон с горещ въздух.

Забележителности на Триест

Първото нещо, което ще забележите, когато посетите Триест е колко малко прилича на Италия. Това се дължи на факта, че в периода между 1382 и 1919 г. е част от Австрия. Големите сгради в традиционния за Хабсбургите стил, които биха се чувствали като у дома си във Виена, се редуват с други в неокласически, бароков и арт нуво стил, допълнени от древноримски руини. Големият канал, минаващ през центъра на града, отразява елегантния блясък на сградите около него.

Триест се разпростира около пристанището си, като амфитеатър, а Адриатика е неговата сцена. Широки булеварди свързват старото пристанище Punta Franco Vecchino на север с гара Campo Marzio и новото пристанище Punta Franco Nuovo на юг. Най-големият площад в по-старата част на града е „Обединена Италия“. Повечето важни сгради, включително и Кметството се намират там, заедно с красиви паметници и скулптури.

Римският театър на Триест е доста добре запазен, като ясно си личат седалките, стените и колоните. Останалите от него статуи се пазят в местния музей. Друга древна археологическа забележителност е замъкът Saint Giusto, намиращ се в близост до Катедралата на Триест. Основата му е поставена  през 15-ти век, по време на Хабсбургската империя.

✔️ Има ли специални оферти за полети Triest Ronchi dei Legionari на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Triest Ronchi dei Legionari, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Triest Ronchi dei Legionari, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Triest Ronchi dei Legionari?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Triest Ronchi dei Legionari, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Triest Ronchi dei Legionari

Полетно разписание: Триест

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Триест

Виж хотели в Триест