Меню

Търсене на полети до Vitoria Eurico de Aguiar Salles

Покажи филтри

Витория

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Около града

  Витория може да бъде чудесна отправна точка за еднодневни екскурзии до градове като Гуапапари, Доминго Мартинс или Сера. Пътят до там отнема не повече от два часа с кола.

 • Занаят от първа ръка

  В Pialeiras de Goiabeiras можете да видите как се произвеждат известните по целия свят глинени саксии и пръстеновидни съдове. На място има магазин, от който да си купите нещо за спомен. 

 • Сладко удоволствие

  Най-добрият бразилски шоколад е ръчно изработен от производителя Garoto's, близо до Vila Velha. Всеки ден има 90-минутни екскурзии с водач.

Забележителности на Витория

Градът се намира на югоизточния бряг на Бразилия и е столицата на региона Espirito Santo. Той съчетава колониални корени с модерен облик. Известен е не само с красивите си плажове, но и с големия си брой чисти паркове, характерната местна култура и гостоприемството на своите граждани, наричани capixabas.

Витория е град с модерна архитектура, прекрасни плажове, множество барове и ресторанти. По-важните забележителности се намират на остров, до който се стига по един от многото мостове. Какво си струва да се види там? Със сигурност катедралата от 16 век, Катедрала Метрополитана и най-старата сакрална сграда в града – Capela de Santia Luzia, намираща се в непосредствена близост.

Интересни са също и по-старите сгради от 16 век, като например францисканският манастир "Конвенто да Пенха", намиращ се на хълм точно до Третия мост (Terceira Ponte). Оттам ще се насладите на най-красивата панорамна гледка към града. Трябва да се види също и Анчиета Палас, която е бивша йезуитска база, но днес служи за седалище на местния парламент и всеки ден има безплатни екскурзии с водач.

След като сте в Бразилия, няма как да не се сетите за плаж. Любимото място на местните жители е Praia da Costa, където можете да плувате и да сърфирате, както и да наблюдавате огромните кораби, които влизат в пристанището. Кварталите Praia do Canto и Praia do Camburí са доста подхъдящи за туристите, заради многото магазини, барове и ресторанти. Любимият парк за отдих на местните е Moscoso.

Когато огладнеете, посетете района на Canto Beach, където сред улиците, ще намерите огромен избор от ресторанти и барове от всякакъв вид. Ако кулинарните пътувания са по вашата част, не забравяйте да попитате за мокека, морски дарове, рибени късчета в кокосов сос и капичански пай, който се приготвя от картофи, морски дарове, маслини и кокосово масло.

Популярни авиокомпании, опериращи Vitoria Eurico de Aguiar Salles

Полетно разписание: Витория

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Витория

Виж хотели във Витория