Меню

Търсене на полети до Warsaw Frederic Chopin

Покажи филтри

Варшава

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Млечни барове

  Заведенията от този тип са запазили популярността си от времето на соца, заради ниските цени и непретенциозния интериор. В тези типични за Полша и най-вече за Варшава заведения, има за всекиго по нещо и ежедневно се приготвят различни домашни ястия.

 • Театрална столица

  Във Варшава има повече театри, отколкото кина. Населението от 1 млн. и 700 души има избор между програмите на цели 47 театъра.

 • Варшавският НДК

  Полският Национален дворец на културата е подарък за поляците от Сталин и съветските граждани. Това обаче не означава, че сградата е издържана в типичния стил за социализма. Съветският вожд е изпратил разузнавачи в Ню Йорк, които да се осведомят за построяването на Емпайър Стейт билдинг и да приложат видяното във Варшава. За целта са били ангажирани 5000 работници.

Забележителности на Варшава

Полската столица с право си е спечелила прозвището „градът-феникс“. Историята не е била милостива към Варшава, която е разрушавана почти до основи. Но жителите на града са успяли да я възстановят спрямо стари архитектурни планове, снимки и спомени. Варшава поддържа своя пулс и винаги има какво да покаже. Старият град е понесъл най-тежки поражения от Втората Световна война, но благодарение на много усилия, днес изглежда напълно автентично. Поради това, ЮНЕСКО го включва във своя списък за световно наследство. В Стария град внимание заслужават Кралският замък, Катедралата „Св. Йоан“ и кулата на църквата „Св. Ана“, откъдето се разкрива чудесна гледка.

Варшава предлага на любознателните си гости редица музеи, пазещи интересни истории и многобройни експонати, като например: Музеят на композитора Шопен, който е родом от там; Етнографският музей, който е истинска визуална енциклопедия на полските бит и култура; Музеят на автомобилите; Музеят на полските евреи – Полин, конструиран от стъкло и мед; Музеят на Гестапо; Националният музей на Полша и др.

Идеално място за разходка на открито е паркът Лаженки. Той предлага много фонтани, скулптури, амфитеатър, езеро, покрай което се разхождат пауни, също стара и нова оранжерия. Разположението му и липсата на табели може да бъде объркваща при първо посещение.

Автомобилният трафик във Варшава е един от най-натоварените в Европа, особено в час пик. За посетителите метрото е удобен вариант, но за сега има само 2 линии. През нощта автобусите на градския транспорт се движат на всеки 2 часа и са обозначени с буквата N пред номера си.

✔️ Има ли специални оферти за полети Warsaw Frederic Chopin на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Warsaw Frederic Chopin, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Warsaw Frederic Chopin, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Warsaw Frederic Chopin?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Warsaw Frederic Chopin, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Warsaw Frederic Chopin

Полетно разписание: Варшава

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Варшава

Виж хотели във Варшава