Меню

Базел - до Базел

Покажи филтри

Базел

  • Обща информация

    Официален език: Немски, френски, италиански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Швейцарски франк (CHF)

  • Старият мост

    Северният и южният бряг са свързани от стария мост "Mittlere Brücke", построен през 1226 г. Дясната му страна с петте колони спада към Малък Базел, а лявата със седем към Голям Базел. В миналото от моста са хвърляли със завързани крайници жените, обвинени в изневяра.

  • Речно надбягване

    По стара местна традиция, всяка година през май хората пускат в Рейн различни предмети в непромокаеми торбички, които пускат по течението. След това ги гонят, плувайки или гребейки с лодки.

  • Зоологическа градина

    Зоологическата градина на Базел е основана още през 1874 г. Годишно се посещава от около 2 млн. души и се смята за една от най-добрите в света. Няколко часа разходка из нейните алеи и атракции, ще е истинско забавление за малките пътешественици.

Организиране на пътуване до Базел

Ако планирате пътуване до Базел, то лесен и удобен начин да намерите изгодни самолетни билети е с търсачката за полети на eSky. Тя сравнява измежду стотици полети, като показва първо най-евтините оферти. Така може да изберете най-подходящата за вас и директно да резервирате самолетния си билет.

От София до Базел може да летите директно или с прекачване. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута София Базел, са: Wizz Air, Austrian Airlines, Lufthansa, KLM, Turkish Airlines и други.

Летище Базел

Летище Базел-Мюлуз-Фрайбург, или летище Базел, е международна аерогара, разположена на 6 км северозападно от град Базел в Швейцария. Други градове, които също се намират сравнително близо до него, са Мюлуз (Франция) – на 22 км югоизточно и Фрайбург (Германия) – на 70 км южно от Базел.

Летище Базел има специален, международен статус и е едно от малкото, управлявано от две държави съвместно – Франция и Швейцария. Самото то е разделено на френска и швейцарска част, в които съответно се обслужват пътници от или до съответните държави. Откакто нискотарифният превозвач easyJet отваря базата си на летището през 2004 г., трафикът на аерогарата значително се увеличава.

Някои от авиокомпаниите, които летят до летище Базел, са: Air Transat, Air VIA, Belair, Austrian Airlines, easyJet, Air France, British Airways, Eurowings, Pegasus Airlines, KLM, Swiss, Twin Jet, Turkish Airlines и други. Обикновено авиокомпаниите постоянно обогатяват маршрутите си и често пускат и сезонни полети, така че е възможно да се появят и нови възможности за пътуване до Базел със самолет.

На летището ще намерите разнообразни услуги: банкомати, обменно бюро, достъп до Wi-Fi, барове, кафенета, ресторанти, безмитен, както и други видове магазини, детски кът, фотоавтомати, ВИП зона,  добре обзаведен бизнес конферентен център с големина от 250 кв м. и дори павилион за маникюр. До паркинга и на двата сектора на летището, ще намерите бензиностанции. Ако се нуждаете от информация за организацията на летището, близките градове, авиокомпаниите, които оперират на място, може да се допитате до гише информация.

Евтини самолетни билети до летище Базел-Мюлуз-Фрайбург

За да намерите евтини самолетни билети до Базел и по-специално до летище Базел-Мюлуз-Фрайбург, е препоръчително да започнете търсенето около 57 дни преди желаната дата на излитане.

Това разбира се, не означава, че не е възможно по всяко време да се появи изгодна оферта на сайта на eSky. Обикновено най-добрите оферти се предлагат от нискотарифните авиокомпании. Съветваме ви да се информирате предварително за актуалните политики за багаж на съответната авиокомпания, преди да се насочите към аерогарата. На сайта на eSky ще намерите цялата необходима информация, с която ще се подготвите за пътуването си.

Транспорт от летище Базел

Има различни варианти за транспорт от летище Базел: автобус, кола под наем, такси, споделено пътуване. Стратегическото място на летището осигурява бърз достъп с кола до няколко града. В рамките между 10 минути и близо два часа, може да стигнете до Базел, Мюлуз, Колмар, Белфор, Монбелиар, Страсбург, Берн, Цюрих, Люцерн, Фрайбург.

Можете да резервирате кола под наем в Базел предварително през сайта на eSky. Едновременно с резервирането на самолетни билети може да добавите и допълнителен багаж, избор на място в самолета, туристическа застраховка, кола под наем, хотел и много други.

Ако заложите на автобусния транспорт, то Линия 50 ще ви отведе от летището до Централната ЖП гара на Базел. От френския сектор може да се отиде до ЖП гара Сен Луиз с автобусна линия №11. Летището не е свързано директно с влакова линия. Най-лесно може да се придвижите до Базел, откъдето да хванете влак до различни европейски градове. Различни таксиметрови компании предлагат услугите си както в швейцарския, така и във френския сектор.

В случай че пътувате от френската страна на летището, можете да се възползвате от безплатен краткосрочен паркинг до максимум 10 минути. След този часови интервал, ще бъдете таксувани. Паркингът е разграфен на различни зони – за кратък и продължителен престой, както и за още по-дълъг период от няколко дни.

Друга опция за придвижване от летище Базел-Мюлуз-Фрайбург е споделяне на автомобил. В района на Базел и летището има около 120 автомобила, които са активни и могат да бъдат заявени и споделени. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите съответното приложение, да се регистрирате и да изберете автомобил, който е в обсега ви.

Кола под наем от летище Базел

Една от опциите за транспорт, която може да организирате предварително през сайта на eSky или на самото летище Базел, е резервирането на кола под наем. На швейцарския, както и на френския сектор, ще намерите офисите на някои от най-известните, международни компании за отдаване на автомобили под наем. Препоръчваме ви предварително на резервирате желания от вас автомобил, за да имате време да се запознаете с изискванията на съответната компания, като начини на плащане, изисквания за поддръжка и опции за връщане.

Полети от Варна до Базел

Полетите от Варна до Базел, които се изпълняват, са с прекачване. Авиокомпании, които предлагат връзки по този маршрут, са Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines и други. Продължителността на полета може да бъде между 6 и 20 часа, в зависимост от комбинацията, която изберете. През лятото се организират директни чартърни полети между Базел и Варна, което увеличава опциите за избор.

Полети от Бургас до летище Базел

Ако търсите директен редовен полет от Бургас до летище Базел, то ще трябва да разчитате единствено на чартърния полет от Бургас до летище Базел. Другите варианти с прекачване са достъпни няколко пъти седмично. Имайте предвид, че летище Варна и Бургас са сезонни дестинации, които често претърпяват промени в полетния си график. Затова е най-добре да имате подръка мобилното приложение на eSky, което може да изтеглите както за Android, така и аз iOS. С него винаги ще можете да проверявате на момента актуалните оферти.

Забележителности в Базел

Градът се намира близо до границите на Швейцария, Франция и Германия. Той е третият най-голям град в Швейцария след Цюрих и Женева. Територията му естествено е разделена на две части от река Рейн, като по този начин са формирани малък Базел и голям Базел. Той е всестранно известен като швейцарският град с най-много музеи и галерии (повече от 40 на брой).

Там е разположен първият в света „Музей на котката“ с високи статуи на котки, които посрещат всички посетители. Един от най-богатите музеи в страна се намира именно там – Музеят на изящните изкуства. Друг интересен и заслужаващ да се види музей е този, посветен на хартията. Още значими местни забележителности са катедралата „Мюнстер“ с червена фасада, фонтанът „Тингели“ и др.

Хотели в Базел

Градът предлага разнообразие от хотели, но стандартът на живот в Швейцария, както тяхното категоризиране, са по-различни отколкото в България. За да не се затруднявате излишно в търсенето на хотели в Базел, използвайте удобната търсачка за хотели в сайта на eSky. Там може да изберете хотелско настаняване по най-разнообразни критерии. Ако комбинирате резервация на самолетни билети до Базел с хотел, може да се възползвате от намаление на цената до 30%.
 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Базел на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Базел, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Базел, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Базел?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Базел, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Базел

Популярни авиокомпании, опериращи до Базел

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Базел

Виж хотели в Базел