Меню

Търсене на полети до Кастейон (Валенсия)

Покажи филтри

Кастейон (Валенсия)

  • Обща информация

    Официален език: Испански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Риза от коноп

    Местният университ се намира в района на Llotja del Canem, който е бил пазар за коноп през 17-ти век. От там всички са се сдобивали с дрехи от коноп.

     

  • Спокойна разходка в базиликата

    Ако искате да се отдръпнете за градския шум за няколко часа, посетете базиликата Santa Maria del Lledo, построена през 1366 г., която се намира в прекрасна градина.

  • Музеят на грънчарството

    Намира се в град Онда, на 30 минути от Кастейон и представя керамиката, като традиционен за района занаят. От там можете да си вземете типични цветни саксии.

     

Планиране на пътуване до Кастейон, Валенсия

Когато планирате пътуване до Кастейон, е важно да помислите за самолетните билети, нощувките, транспортът между летището и града, както и забавленията по време на престоя.

Подготовката за пътуването обикновено започва с търсене на самолетни билети до Кастейон. Най-лесният начин да намерите изгодни полети до испанския град е чрез някой сайт за търсене на полети като eSky.

Търсачката на eSky ви дава разнообразни възможности за търсене на полети до Кастейон. Може да изберете продължителността на престоя, пътническата класа, мястото на излитане, броя пътници. Системата търси измежду предложения на над 860 авиокомпании, като показва първо най-евтините оферти. Така няма да губите време в ръчно сравняване на оферти, а ще можете директно да изберете най-изгодната за вас.

Към всяка една оферта ще видите цялата необходима информация за полета, продължителността му, дали е с прекачване или е директен, какво е включено в цената на билета и т.н.

По време на резервацията може да добавите разнообразни допълнителни услуги като например туристическа застраховка или застраховка за анулация на пътуване, онлайн регистрация за полета, избор на място в самолета и т.н.

След като резервирате самолетните си билети, ще получите оферти за настаняване в Кастейон с до 30% отстъпка от цената. Освен това можете да резервирате кола под наем и така да подготвите почти цялото си пътуване.

Може да използвате сайта както през браузър на телефон, таблет или компютър или през мобилното приложение на eSky, достъпно за безплатно сваляне в Google Play и App Store.

Кога има евтини самолетни билети до Кастейон?

Евтини полети до Кастейон може да намерите няколко седмици или месеца преди датата на заминаване. Правилото за самолетните билети е, че колкото по-рано ги вземете, толкова по-изгодни ще са те.

Има още няколко правила, които влияят върху цената на билетите и е добре да знаете. Повечето хора пътуват по време на празниците и почивните дни, затова и тогава самолетните билети са с една идея по-скъпи.

Също така сред популярните дни за пътуване са петък, събота и неделя. Тогава повече хора не са на работа и използват времето си за краткотрайно бягство от града или съчетават уикенда с няколко дни отпуска.

Затова, ако искате да пътувате до Кастейон в някой от популярните дни и сезони, то задължително резервирайте самолетните си билети поне няколко седмици или месеца по-рано. Тогава е възможно да намерите все още изгодни полети, а и като цяло свободни места на борда.

Друг възможен вариант да намерите изгодни полети до Кастейон е ако някоя от авиокомпаниите, пътуващи дотам, пусне промоционални самолетни билети. Тогава е възможно да намерите полети само за няколко евро и с това цялото ви пътуване да е много изгодно.

Летище Кастейон

Летище Кастейон се намира на около 30 км от столицата на провинцията Castellon de la Plana и на около 100 км от Валенсия. То обслужва предимно полети на нискотарифни авиокомпании.

От летище Кастейон се изпълняват полети по няколко маршрута, като често има и сезонни. Сред едни от постоянните маршрути са: София Кастейон, Лондон Кастейон, Букурещ Кастейон, Познан Кастейон.

Транспорт от летище Кастейон до Валенсия

Има няколко варианта за придвижване между летището и Валенсия, сред които: шатъл автобус до Валенсия, шатъл автобус до жп гарата в Кастейон (Castellon Railway Station), откъдето да се придвижите с влак до Валенсия, такси, споделено пътуване или кола под наем. Тъй като летището се намира на повече от 100 км разстояние от Валенсия, то транспортът е важна част от пътуването дотам и е добре да го предвидите.

Ако решите да се придвижите с шатъл автобус, то е важно да имате предвид автобусното разписание. Възможно е, ако полетът ви каца много късно, вече да няма такъв транспорт и да се наложи да изберете друг вариант за придвижване до Валенсия.

Имайте предвид също, че такситата са по-скъп вариант за придвижване. Изгодно е да използвате споделено пътуване, като предварително трябва да проучите условията за това и да се свържете с бъдещия си шофьор.

Кола под наем може да резервирате предварително през сайта на eSky. Имате голям избор от автомобили с всякакви екстри в зависимост от това колко човека пътувате, колко багаж носите със себе си, дали има малки деца с вас и докъде искате да пътувате.

Полети от и до Кастейон, Валенсия

Полети до Кастейон изпълняват нискотарифни авиокомпании, сред които: Blue Air и Ryanair.

Полети София Кастейон

Полети от София до Кастейон се изпълняват няколко пъти седмично, като те са директни. Много от хората избират полети до летище Кастейон, за да стигнат до Валенсия.

Подготовка за пътуването до Кастейон

Много хора избират да летят до Кастейон, тъй като полетите до летището са изключително изгодни и това дава възможност за изгодно пътуване до Валенсия. Именно тук е ключовият момент, че летището е отдалечено от града и е необходимо да предвидите транспорта, с който ще се придвижите до Валенсия.

Друг важен елемент от подготовката на пътуването до Валенсия е да проверите какви са изискванията за багажа на авиокомпанията, с която летите. Също така е добре да знаете кои са забранените за превоз в самолета вещи, както и какво е ограничението за превоз на течности в ръчния багаж и в регистрирания багаж.

Всичко, свързано с пътуване със самолет, изисквания на авиокомпаниите, правилата при чекиране на багажа, онлайн регистрацията за полета и каквото още се сетите, ще намерите в туристическия пътеводител в eSky.

Ако искате да разгледате забележителности в Кастейон или Валенсия, то може да разгледате материалите в блога на eSky. Там има полезна и интересна информация за това какво да правите по време на престоя си във Валенсия или Кастейон, какво интересно да видите там, кои ястия и напитки да опитате и т.н.

Хотели в Кастейон

Ако предпочитате да отседнете в Кастейон, то може да проверите какви са опциите за нощувка там през сайта на eSky. Търсачката за хотели разполага с разнообразие от критерии, по които да търсите, така че да изберете най-подходящата за вас.

Може да избирате между най-разнообразни типове места за настаняване, като например хотели, хостели, къщи за гости, апартаменти и много други. Някои от офертите ще получите с до 30% отстъпка, в случай че преди това сте резервирали самолетния си билет през сайта на eSky.

Хотели във Валенсия

През търсачката за хотели може да намерите и места за настаняване във Валенсия. Ако преди това сте резервирали самолетни билети през сайта на eSky, ще получите отстъпка от цената за хотел във Валенсия.

Уикенд бягство до Валенсия

Ако изберете да пътувате до Валенсия чрез полет до летище Кастелон за уикенда, то направете предварително проучване, така че да запълните времето си с приятни дейности и запомнящи се събития, места, хора и гурме преживявания.

Предварително планирайте няколко важни места за посещение, предвидете как ще се изхранвате по време на престоя си там и с какво ще се придвижвате. Не забравяйте да видите прогнозата за времето във Валенсия, а и във Кастейон. Колкото по-добре подготвите пътуването си, толкова по-спокойно и незабравимо ще е пътешествието ви.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кастейон (Валенсия) на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кастейон (Валенсия), мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кастейон (Валенсия), мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Кастейон (Валенсия)?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кастейон (Валенсия), не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Кастейон (Валенсия)

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кастейон (Валенсия)

Виж хотели в Кастейон (Валенсия)