Меню

Търсене на полети до Saint Peter Port

Покажи филтри

Saint Peter Port

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Къщата на Виктор Юго

  В Сейнт Питър Порт се намира къщата Hauteville, където Виктор Юго е прекарал 15 години от живота си. За да я посетите, трябва да вземете участие в организиран тур. Водачите говорят английски и френски език.

 • Голф дестинация

  Целият остров Гърнзи е известен с красивите си голф игрища. Ето защо всички любители на голфа определено трябва да дойдат тук.

 • Пешеходни преходи

  Когато посещавате Сейнт Питър Порт, имайте предвид, че колите по целия остров се движат отляво. Препоръчваме пресичане на пътя само на определените за това места. Движението, особено през лятото, е особено натоварено.

Забележителности на Сейнт Питър Порт

Вторият по големина остров в Ламанша, който е част от т.нар. Нормандски острови, е коронно владение на Британската кралица. Самото пристанище на Гърнзи е малък град с не повече от 20 000 граждани.

Градът се намира в източната част на острова, точно на брега на океана и често е наричан "най-красивото пристанища в Европа". Крайбрежието, което със сигурност ще ви очарова, ще ви прикани да се разходите и да направите много снимки. Уникалната атмосфера е създадена от калдъръмени улички и исторически градини. Сред тях най-впечатляваща е викторианската Candie Gardens на Candie Road.

Районът наоколо ще ви накара да поискате да прекарате времето си на открито, особено с водни спортове. Има много варианти за наемане на каяци и друго оборудване. Можете да прекарате лежерен следобед с разходка с лодка, каквито има много в района. Така ще се възхитите на тюлените и различните видове птици наоколо. Само на 4 км от града, в La Planque Lane, ще попаднете на централата на авиационния клуб Гърнзи, където се организират уроци по летене. Уговорете си час или ден и се насладете на плажовете на Нормандия от птичи поглед.

Тъй като сте близо до брега, определено трябва да опитате прясна риба и морски дарове. Голямото разнообразие от тях няма да ви разочарова. За подобен вид храна изберете ресторанта Da Nello. Ако предпочитате френска кухня, Le Petit Bistro е вашето място. Най-добрата, типична английска храна ще намерите в Стария квартал на ул. Mansell.

Полезна информация за летищата в Saint Peter Port

Популярни авиокомпании, опериращи до Saint Peter Port

Полетно разписание: Saint Peter Port

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Saint Peter Port

Виж хотели в Saint Peter Port