Меню

Търсене на полети до Baltimore

Покажи филтри

Baltimore

  • Обща информация

    Официален език: Английски
    Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
    Валута: Щатски долар (USD)

  • За децата

    Ако пътувате с деца до 10-годишна възраст, можете да ги зарадвате, като ги заведете в Детския музей Пристанище откритие. Той е разположен на три етажа и включва доста, постоянно сменящи се интерактивни и образователни изложби.

  • Първата катедрала на Америка

    В Балтимор се намира базиликата „Успение Богородично“, която се счита за първата католическа катедрала в САЩ. Завършена е през 1821 г. и се счита за архитектурен шедьовър за времето си.

  • Най-високата историческа сграда в Балтимор

    Между 1911 и 1923 г. Кулата Емерсън е била най-високата сграда в града със своите 88 метра и 15 етажа. Дизайнът ѝ е бил вдъхновен от Стария дворец (Palazzo Vecchio) във Флоренция. На всяка от четирите си страни, кулата има часовник.

Забележителности на Балтимор

Балтимор е най-големият град в щата Мериленд, с богата история за рамките на САЩ и доста забележителности. Буквално всяка трета сграда е включена в Националния регистъра на САЩ за сгради с историческо значение. Градът се слави с добър културен живот, музеи и културни събития.

Американският визионерски художествен музей е уникален спрямо идеята, която стои зад него. Основателката е имала за цел да показва произведения на известни и начинаещи творци, които са самоуки таланти и не са се обучавали никога в изкуства. Не само идеята, но и самата сграда уникална. Затова всяка година около 70 сватби се провеждат там.

Повече от 200 000 животни, включително влечуги, птици, делфини и разбира се риби, живеят в Националния аквариум. За тези, които наистина са запалени, се предлагат потапящи разходки вътре в самия аквариум. Можете да станете свидетели на това как се обучават делфини или как се приготвя храната за акулите.

Една доста необичайна, но много интересна и образователна колекция е тази от военни плавателни средства. Няколко кораби и подводници са изложени с обществен достъп, включително и последният оцелял военен кораб от Пърл Харбър по време на Втората световна война. От време на време се провеждат преспивания на някои от корабите с образователна и информативна цел.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Baltimore на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Baltimore, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Baltimore, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Baltimore?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Baltimore, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Baltimore

Популярни авиокомпании, опериращи до Baltimore

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Baltimore

Виж хотели в Baltimore