Меню

Орду - до Орду

Покажи филтри

Орду

  • Обща информация

    Официален език: Турски
    Часова зона: UTC +3
    Валута: Лира (TRY)

  • Край водата

    Caka Plaji е един от най-красивите плажове в региона. Белият пясък, добрата инфраструктура до него и множеството ресторанти го правят идеално място да прекарате цел лежерен ден там.

  • В ритъма на местния танц

    Докато сте в Орду, няма как да не чуете местните ритми и да не видите традиционните танци. Веднага ще ви направи впечатление кеманча, което представлява вид цигулка, използва от музикантите в региона.

  • Раят на лешниците

    В Орду ще попаднете на много сладкарнички, които предлагат различни видове лешници, най-вкусните сред които са покритите с шоколад. През септември се провежда специален фестивал, посветен на тях.

Забележителности на Орду

Турският град Орду е един от най-интересните и зелени градове на турското черноморско крайбрежие. Туристите са привлечени не само от красотата на морския бряг, но и от богатото разнообразие от плодове и зеленчуци и местната кухня, базирана основно на пресни морски дарове и риба.

 

Градът, първоначално наречен Котиора, е основан през 8 в. пр. Хр. от древните гърци. В продължение на векове той е под управлението на римляни, византийци, селджукски и османски турци. През XIX в. там е основана военната база Ескипазар, която с течение на времето се превръща в съвременния град Орду. Днес той е важно пристанище, както и туристически и селскостопански център.

 

Струва си да посетите културния център Tasbasi, който се помещава в стара гръцка църква от 1853 г. Заслужава си да се изгубите в тесните улици на Стария град и да разгледате традиционни къщи и джамии. Разходете се из морския булевард и до богато украсената сграда Pasaoglu Konagi от 19 век, разположена на няколкостотин метра от Площада на републиката, който днес служи като етнографския музей. Много популярен е и кабинковият лифт teleferik Boztepe, който може да ви отведе до хълма, откъдето се открива внушителна гледка към целия град.

 

В местните барове и ресторанти преобладават ястия, базирани на местните зеленчуци и аншоа, уловена в Черно море и често наричана хамси. Пробвайте hamsi kaygana (омлет с аншоа), hamsili ekmek (хляб с консервирана аншоа) или hamsili pilav (ориз със зеленчуци и риба). Други регионални ястия са например mısır ekmek (царевичен хляб) и pide (пшеничен пай във формата на лодка с яйце и масло). За десерт заложете на laz boregi – многопластов сладкиш със сироп или мед и лешници (findik) - това е запазената марка на Орду.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Орду на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Орду, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Орду, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Орду?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Орду, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Орду

Популярни авиокомпании, опериращи до Орду

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Орду

Виж хотели в Орду