Меню

Търсене на полети до Adler

Покажи филтри

Adler

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Зелено градче

  През 2014 г. градът е един от домакините на Зимните олимпийски игри. По този повод в града са засадени много растения – почти 70 хиляди млади дървета и храсти.

 • Паметникът на Ленин

  Интересен факт е, че в града все още има паметник на Ленин и при това сребърен. Ако имате интерес към социалистическия период на Русия, посетете ул. "Ленин" 3. 

 • Увеселителните паркове на Сочи

  Градът разполага със своя Сочи парк, наричан "руския Дисниленд". Там ще намерите 20 влакчета, сред които най-големите и най-бързите в страната, както и много други атракции за деца.

Забележителности на Адлер

Адлер е името на един от микрорайоните, на които е разделен Сочи. Разположен е на Черно море, на 17 км от брега. Градът е основан през 19 век, като там винаги се провеждат много международни събития. Адлер е един от най-популярните летни курорти в страната. Плажът се намира на 2 км от центъра на града, има фар и много зелени градски зони. 

Местните жители и туристите често избират три определени места за хапване. Едното от тях е Khmeli & Suneli на "Демократическая" 52A, предлагащо вкусни ястия от руската и кавказката кухня. Друго е La Luna на ул. "Таврическая", където се приготвят средиземноморски ястия. Последното място е за любителите на японската кухня и морски дарове – Nippon House с адрес ул. "Кирова" 26.

Градът от години има репутация на добър здравен курорт, заради модерното си медицинско оборудване. Калните бани и минералната вода оказват благотворно влияние върху организма. 

Истинска руска атмосфера ще усетите на градския пазар. Той се намира в района на река Mzymta, а точният му адрес е ул. "Демократическая" 38. Има много магазини и щандове, откъдето да  закупите всичко необходимо, най-вече храни и напитки.

Ако искате да се любувате на района от по-голяма височина, ви препоръчваме да се включите в организираните пътувания до планината Akhun, намираща се на около 20 км от центъра на града. Хълмът, издигащ се на 663 м. н.в., е най-високата точка в цял Сочи. На върха ѝ е построена наблюдателница, от която се вижда красивата панорама на Западен Кавказ. 

Полезна информация за летищата в Adler

Популярни авиокомпании, опериращи до Adler

Полетно разписание: Adler

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Adler

Виж хотели в Adler