Меню

Търсене на полети до Александрия

Покажи филтри

Александрия

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • На разходка

  Крайбрежният булевард на Александрия е мястото, около което постоянно кипи животът на Александрия години наред. Емблематичните хотели в колониален стил, които са посрещали самия Уинстън Чърчил допълват очарованието на пейзажа.

 • Дворецът Монтаза

  Дворецът Монтаза със своите красиви градини се намира в източната част на града. Въпреки, че сградата не е обществено достъпна, градините могат да бъдат посетени срещу малка входна такса.

 • Стълбът на Помпей

  В Кармус, югозападната част на града, се намира хълм, осеян с древноримски останки. Сред тях е и Стълбът на Помпей, издигащ се над Храма на Серапис, използван някога за съхраняване на ръкописи от Александрийската библиотека. Всъщност известният стълб е построен от Диоклециан през III век.

Забележителности на Александрия

С името на този епичен град се свързват исторически личности като Клеопатра и Александър Велики и забележителности, като Александрийската библиотека и Фарът – едно от седемте чудеса на Древния свят. От 19-ти до средата на 20-ти век, градът е бохемско средище на гилдия от творци – художници, скулптури, музиканти, писатели и артисти, които допринасят за неговата популярност и пулсираща атмосфера.

От най-голямата забележителност на града – Александрийската библиотека, е останало съвсем малка част, но все пак прочутата сграда е издигната отново, за да напомня на бъдещите поколения за културното си значение. Основната читалня на библиотеката побира 8 млн. тома книги, а към сградата има няколко музея, посветени на различни епохи и съхраняващи древни ръкописи и текстове.

Националният музей на Александрия е точната спирка за почитателите на историята, които имат желание да преговорят няколко исторически периода за едночасов тур. Музеят обхваща управлението на фараоните, елинския период, ерата на Александър Велики, византийското и ислямско присъствие.

Цитаделата Кайт Бей се намира в западната част на главния крайбрежен булевард. Смята се, че се издига на мястото на легендарния Александрийски фар, който е възхваляван като едно от седемте чудеса на Древния свят. Макар и не толкова популярна, Цитаделата е издигната през 14-ти век като защита от набези по вода и заслужава да се разгледа отблизо.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Александрия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Александрия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Александрия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Александрия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Александрия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Александрия

Популярни авиокомпании, опериращи до Александрия

Полетно разписание: Александрия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Александрия

Виж хотели в Александрия