Меню

Търсене на полети до Антофагаста

Покажи филтри

Антофагаста

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Песо (CLP)

 • Какво означава Антофагаста?

  Произходът на името на града не е изяснено и до днес. Според най-популярната теория, това е комбинация от думи, която означава "селото до голямото сухо езеро" на един от местните езици.

 • Как да пътувате?

  В града можете да се движите с автобуси, които обхващат 13 маршрута. Освен това има мрежа от по-малки бусчета, които се движат по постоянно очертани маршрути.

 • Ла Портада

  На 25 км северно от града се намира огромна, естествена скала, оформяща арка над брега на океана. Тя се е образувала от съчетанието на вулканични скали и морски утайки.

Забележителности на Антофагаста

Антофагаста е пристанищен град в северната част на страната, принадлежащ към Боливия. Поради своята история и икономическо значение, се нарича "Перлата на Севера".

През 1871 г. Антофагаста е определен от боливийското правителство за "Пуерто Майор" или основно пристанище за търгуване с Европа и други южноамерикански градове. Това се дължи главно на находищата на въглища в съседните райони и изнасянето им за други пазари. От този период са запазени красиви пристанищни сгради. Повечето сгради от 19 век в района Barrio Historico, която е и най-старата част на града, са във викториански стил. От периода на Боливар все още са останали железопътната гара от 1887 г.

Сградата на старата митница днес помещава Регионалния музей, където можете да опознаете историята на региона и фазите на развитие на културата. Сред събраните предмети има деформиран череп, примери за първите колониални ястия и играчки, изработени от кутии.

Къде да се забавляваме? Ако търсите интересно място, където да прекарате уикенда, посетете Cafе del Sol. Това място в събота и неделя е изпълнено с музика и танци. През останалите дни от седмицата, там можете да хапнете вкусни местни ястия в уютния дървен интериор.

Ако сте почитател на месото, посете Ел Аррио на ул. Condell 2644. Пържолите са запазен специалетет на заведението. Добър избор за двама е платото parrillada, чиято основна част е месото. Ако искате да се храните досущ, като местен жител, посетете заведението Дон Поло с малки пластмасови маси, където винаги има громна тълпа, заради ниските цени и прясната храна.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Антофагаста на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Антофагаста, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Антофагаста, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Антофагаста?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Антофагаста, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Антофагаста

Популярни авиокомпании, опериращи до Антофагаста

Полетно разписание: Антофагаста

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Антофагаста

Виж хотели в Антофагаста