Меню

Търсене на полети до Асунсион

Покажи филтри

Асунсион

 • Обща информация

  Официален език: Испански, гуарански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Гуарани (PYG)

 • Уютни уикенди

  През уикендите (събота вечер и през цялата неделя) повечето от фирмите и обектите в Асунсион са затворени и центърът на града се изпразва. Хората прекарват времето си у дома или като посещават ресторанти.

 • Модерна архитектура

  През 2002 г. е основан Националният конгрес – една от най-впечатляващите нови сгради в града. В огледалните му фасади се отразява реката, минаваща наблизо.

 • Какво да вземем за сувенир

  В Plaza de los Heroes има много магазини за сувенири. Оттам си заслужава да вземете кожени изделия, дърворезба (наричана гуампа), съдове за пиене на йерба мате (bombilla) и традиционни дантелени произведения.

Забележителности на Асунсион

Около 65% от населението на Асунсион е съставено от хора под 30-годишна възраст. Това допринася за младежкия и жизнерадостен облик на града, въпреки запазените сгради от колониалния период, които напомнят за историята му. Другата архитектурна страна на Асунсион е в съответствие с младежката статистика, включвайки модерни сгради и безброй примери за графити и улично изкуство.

Асунсион е едно от най-старите испански селища в Южна Америка и се нарича "майка на градовете", защото оттам тръгва експанзията на колонизаторите из Южна Америка. Градът е основан на 15 август 1537 г. под името Nuestra Senora de la Asunción, което означава Успение Богородично. В продължение на повече от 350 години той е под испанско господство до 1811 г., когато Парагвай придобива независимост. Две години по-късно Асунсион е обявен за столица на страната. Колониалната архитектура е оцеляла и до днес и то в добър вид. Можете да се разходите по улица Manzana de la Rivera, за да видите типични примери за такъв тип архитектура. Всички сгради от 17 и 18 век са раставрирани.

Старият град ще ви посрещне с много неща – Пантеонът (Panteon Nacional), Катедрала Метрополитана и църквата Iglesia de La Encarnacion. Най-добре е да опознаете района пеша, да се разходите измежду улиците Colon и Antequera. Интересна е и ботаническата градина Jardin Botanico, на чиято територия има зоологическа градина и Природен музей. Феновете на съвременната архитектура трябва да отидат до Plaza de los Heroes и Plaza Uruguaya. Не забравяйте да посетите и Calle Estrella, където ще видите най-добрите стенописи в града, сред които известния El Reservista Puraheei на ъгъла на Calle Ayolas.

Какво да опитаме в Парагвай? Местната кухня се основава предимно на говеждо месо, което се консумира "асадо" или на скара. Има много улична храна, като например хот дог, наричан панчо, както и типичните сергии с емпанади. Традиционни ястия са mbeju (вид пай със сирене), payagua mascada – тортила с говеждо месо.

Полезна информация за летищата в Асунсион

Популярни авиокомпании, опериращи до Асунсион

Полетно разписание: Асунсион

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Асунсион

Виж хотели в Асунсион