Меню

Търсене на полети до Ел Катей

Покажи филтри

Ел Катей

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Песо (DOP)

 • Къде да хапнем?

  Може да опитате вкусна домашна храна, която ще намерите в Pollo на Avenida Colon. Поръчайте ястие от менюто или композирайте такова според вашия вкус.

 • Как се прави какао?

  Нагуа и околните села живеят извън туризма. В тази част на острова ще видите от близо как се произвеждат какаови семена, както и различни продукти от кокос и ориз.

 • Климат

  В тази част на острова температурата през цялата година почти не се променя. Тя се задържа в диапазона между 28 и 31 градуса, като дори дъждът не оказва влияние върху показателите на термометъра. Най-сухите месеци са февруари и март, а най-дъждовно е от септември до декември.

Забележителности на Ел Катей

Доминиканският остров Самана Ел Катей е място, подходящо за спокойна почивка. Най-близкият голям град и столица на провинция Maria Trinidad Sanchez е Нагуа. Този град първоначално е наричан Джулия Молина в чест на майката на Рафаел Трухильо, диктатор, управлявал страната до 1961 г.

Това е мечтано място за любителите на екотуризма. Районът все още не е обсипан с туристически курорти, а местните жители са съсредоточени в селското стопанство. Особено интересни места, считани за природни богатства, са Cabo Frances Viejo, Laguna Dudu и Diamond Beach.

Феновете на гмуркането ще бъдат особено очаровани от Лагуна Дуду. Това е единственото място в света, където можете да плувате от едно естествено езеро до друго. Целият район заслужава внимание – брегът е обрасъл с гъста гора, пълна с пещери. В пещерата Taino ще видите стена с височина около 30 метра, напълно покрита с рисунки от предколумбовата епоха.

За най-красив се счита плажът Диамант. Докато се възхищавате на обилната растителност, под краката ви ще почувствате нежния, ситен пясък. Водата е тюркоазена, топла и плитка. Благодарение на това, Диамант е много популярна дестинация сред семействата с деца. Този плаж предлага и богат избор от атракции за любителите на водни спортове. Може да се възползвате от предлаганите под наем канута, лодки и оборудване за гмуркане.

На 40 км северно от Нагуа се намира национален парк Cabo Frances Viejo. Получава статута си на такъв през 2009 г. Характерната му черта е необикновеният, тюркоазен цвят на океана по крайбрежието. Също така е идеално място за катерене на скали. Отивайки край морския бряг, ще забележите три фара, които се отличават с възрастта си. Най-старият от тях е на 150 години. 

Полезна информация за летищата в Ел Катей

Популярни авиокомпании, опериращи до Ел Катей

Полетно разписание: Ел Катей

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ел Катей

Виж хотели в Ел Катей