Меню

Търсене на полети до Белфаст

Покажи филтри

Белфаст

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Раждането на Титаник

  В началото на 20-ти век местна компания предприема построяването на печално известния  Титаник. Затова днес има тематичен музей, посветен на пътническия кораб.

 • За семейството

  Интерактивният научен музей W5 е идеална дестинация за цялото семейство. Стени за катерене, среща с роботи, всякакви други демонстрации и игри показват света на науката и бъдещето.

 • „Игра на тронове“

  Верните фенове на хитовата телевизионна продукция отдавна знаят, че Белфаст е служел за снимачна площадка на сериала. Предприемчиви туроператори предлагат специални обиколки, разкриващи подробности за сериала.

Забележителности на Белфаст

Историческото минало и свежият полъх на уличното изкуство на Белфаст, ще ви накарат да се влюбите в столицата на Северна Ирландия. Градът е обитаван още през Желязната епоха, а съвременни артисти шарят част от улиците му с цветни графити-послания.

В буквален превод Белфаст означава „устието на вретеното“, защото е разположен на устието на река Фарсет, която в днешно време е „скрита“ в канал, над който минава „Хай стрийт“. Улица „Бридж стрийт“ пък напомня къде е имало мост. Кметството на Белфаст е една от най-красивите сгради. Построено е в класически ренесансов стил, от бял италиански мрамор и с изрисувани прозорци.

Няма много исторически забележителности, които са предназначени за пиене на бира, затова не пропускайте Crown Liquor Saloon. Най-известният бар в Белфаст показва блясъкът на викторианската епоха. Според легендата, първият собственик на пъба бил католик, но жена му била протестантка и затова в чест на кралицата избрала името Crown (корона). Той на свой ред направил пред входа мозайка във вид на корона, за да може хората да стъпват върху нея всеки ден.

Музеят Улстър е комплекс от реконструирани селски къщи, ковачница, църкви, мелници и всичко останало, присъствало в ирландския живот през последните няколкостотин години. От индустриалните времена ще забележите тераси от червени тухли, нямо кино и дори магазин, в който се продават бонбони от стъклени буркани.

Палм Хаус или къщата на Чарлз Ланион е най-красивата ботаническа градина на Белфаст, построена през 1839 г. Тя е истински шедьовър със своя кукленски купол от ковано желязо и стъкло, а в огромната оранжерия от червени тухли изобилстват орхидеи, лилии и тропически растения.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Белфаст на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Белфаст, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Белфаст, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Белфаст?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Белфаст, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Белфаст

Виж летище

Популярни авиокомпании, опериращи до Белфаст

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Белфаст

Виж хотели в Белфаст