Меню

Търсене на полети до Билунд

Покажи филтри

Билунд

 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Близо до природата

  Ако искате да видите тюлени и китове в естествената им среда, отидете на разходка с лодка до Национален парк Wadden Sea. Не забравяйте камерите, фотоапаратите и телефоните.

 • Да избегнем опашките

  Когато планувате почивката си в Дания, имайте предвид, че ваканционният период там е главно през юли. Затова, тогава може да ви се случи да почакате повече при определен тип услуги.

 • За любителите на историята

  Запалените почитатели на историята със сигурност няма да пропуснат посещението на Колдингхус, който е последният замък на Ютланд, както и близкият град Кристенфелд, който изглежда по почти същия начин, както преди 250 години. 

Забележителности на Билунд

Този малък град в датския регион Ютланд се е специализирал в привличането на семейства с деца. Увлекателните увеселителни паркове и близкото летище, го превръщат в привлекателна дестинация.

Днес Билунд е известен предимно с увеселителният парк Legoland и аквапарка Laland. Мястото за парка не е избрано случайно. В този район Оле Кърк Кристиансен създава известната компания малки цветни блокчета, които пленяват детското, а понякога и това на възрастните, внимание още от 1949 г. Двата увеселителни парка се намират доста близо до летището и определено си струва да ги посетите, особено ако имате деца. В първия парк на площ от 140 000 кв. метра ще ви „отвеят“ лего-въртележки, велосипеди, пиратски кораби или обитавани от духове къщи, а във втория ще изгубите представа за времето, докато се наслаждавате на водните атракции.

Докато сте отседнали в Билунд, е подходящо да наемете кола, за да стигнете до други интересни места, които се намират малко по-надалеч. Safari Givskud е нетипичен зоопарк, който си заслужава да се види. На неговата територия животните не са затворени в клетки, а свободно се разхождат в естествено пресъздадена среда. Но точно, заради това можете да им се наслаждавате само през прозорците на автомобилите, с които возят посетителите. Ако искате да опознаете историята на тази земя, отидете до датския град Рибе, който се намира на час път с кола от Билунд. Това е място на повече от 1300 години и ще ви изненада със своя Стар град, най-древната катедрала в страната и центърът Рибе Викинг (село на викингите, където ще научите как северното племе е живяло преди векове).

За да бъде пълноценно вашето пътешестние, опитайте традиционните датски ястия. Сред тях определено трябва да са: frikadeller (кюфтета, поднесени с картофи и сос), medisterpolse (пържена бяла наденица), varm leverpostej med bacon (топло поднесен пастет с пържен бекон и гъби). Датчаните обичат кафето, което трябва да се сервира с нещо сладко като ябълков пай или "бисквитки".

✔️ Има ли специални оферти за полети до Билунд на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Билунд, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Билунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Билунд?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Билунд, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Билунд

Популярни авиокомпании, опериращи до Билунд

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Билунд

Виж хотели в Билунд