Меню

Търсене на полети до Кливланд

Покажи филтри

Кливланд

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Зоологическата градина Метропарк

  Любимата на местните жители зоологическа градина е сред най-старите в САЩ. Тя включва най-голям брой примати в Северна Америка, специален отдел за насекоми за тези, които не се страхуват от подобни животинки и ботаническа градина.

 • Разходка из подводница

  На брега на езерото Ери е величествено разположена американска подводница, използвана по времето на Втората Световна война. През лятото тя е отворена и може да се разходите из всичките ѝ помещения, докато гид ви обяснява нейните история и функционалности.

 • За феновете на рока

  Меломаните задължително трябва да посетят може би най-известната забележителност в Кливланд – Рок енд Рол залата на славата. В необичайната сграда е представена цялата история на рок музиката и свързаните с нея легенди, като Джими Хендрикс. Истинските фенове ще си заделят цял ден за нейното пълноценно обикаляне.

Забележителности на Кливланд

САЩ определено не е само мегаполисът Ню Йорк и скандалния Холивуд. Във всеки щат има по нещо интересно за разглеждане. Ако ви се отдаде възможност за американско пътешествие, включете Кливланд в списъка си. Градът е известен като „столицата на рока“, заради своята уникална Рок енд Рол зала на славата.

Музеят на съвременното изкуство на Кливланд ще познаете отдалеч. Неговият артистичен огледален екстериор проблясва на слънчевата светлина. В основата си сградата е издигната като шестоъгълник, но накрая завършва като квадрат. В музея, наричан накратко от местните „МОКА“ има произведения на местни и световноизвестни творци.

Местността в сърцето на Кливланд, наричана Площада на театрите (Playhouse Center Square) затвърждава артистичния имидж на града. Ако нямате време или възможност да посетите представление в някой от деветте театъра, то може поне да разгледате сградите отвън. Всички те са построени през 1920-те години и са основно реновирани с помощта на граждани през 1990-те.

Колкото и странно да изглежда, градското гробище Lake View Cemetery е известно също като „откритият музей“, заради своите изящни гробници, които могат да се нарекат спокойно произведения на изкуството. Там почиват в мир останките на личности, като Джон Рокфелер и 20-ят президент на САЩ Джеймс Гарфийлд. Често не само близки, но и туристи го посещават, за да го разгледат.

Полезна информация за летищата в Кливланд

Популярни авиокомпании, опериращи до Кливланд

Полетно разписание: Кливланд

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кливланд

Виж хотели в Кливланд