Меню

Търсене на полети до Клуж-Напока

Покажи филтри

Клуж-Напока

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • От птичи поглед

  Най-добрият изглед към града се разкрива от Крепостния хълм. Там се простира австрийска крепост от XVIII век, служила за контрол и защита на града. За кратък период от време е била затвор.

 • Известни паркове

  Централният парк на града е на 180 години и включва малко езеро, в което може да се плава с лодки. Етнографският парк Romulus Vuia включва 90 къщи в римски, саксонски и трансилвански стил, заедно с вятърни мелници, занаятчийски работилници и дървени църкви.

 • Фестивален град

  Клуж-Напока е домакин на няколко ежегодни международни събития: Модерният музикален фестивал, организиран от местната филхармония, Комедийният филмов фестивал, Трансилванският фестивал за международно кино, Международният фестивал на китарата и други местни фолклорни състезания и изложения.

Какво трябва да знаем, когато търсим полети до Клуж-Напока

Ако искате да летите до румънския град Клуж-Напока, то лесно ще откриете самолетни билети с търсачката за полети на eSky. Тя събира на едно място предложения от над 950 авиокомпании, като позволява комбинирането на няколко различни полета в една резервация. По този начин можете да летите от и до всяка точка на света по възможно най-удобния и лесен начин. 

Летище Клуж-Напока
Аерогарата е сравнително малка и обслужва по десетки полети дневно. Сред дестинациите до които може да се лети, са: Букурещ, Мюнхен, Барселона, Бари, Варшава, Франкфурт, Мадрид, Берлин и други. 

От летището до центъра на града са около 7-8 км. Можете да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Услугата за наемане на автомобил можете да заявите на място или предварително през сайта на eSky. Имате възможност да избирате между най-различни марки автомобили и допълнителни екстри, с които да са оборудвани. 

Полети София Клуж-Напока
По маршрута можете да летите почти ежедневно, с едно или две прекачвания. Авиокомпаниите, които изпълняват полети от София до Клуж-Напока, са както редовни, така и нискотарифни. Като направите търсене, ще видите, че всяко едно предложение включва различни услуги - регистриран багаж, хапване в самолета и др. Добре е да прецените от какво имате нужда по време на полета и да го добавите, в случай че не е в базовата тарифа на билета.

Как да знаем кога има изгодни полети до Клуж-Напока
Лесно ще видите кога полетите до румънския град са най-изгодни, като използвате календара на eSky. Той показва в кои дни билетите са на най-добри цени. Обикновено колкото по-рано резервирате самолетния билет, толкова по-възможно е цената да е изгодна. Няколко седмици преди желаната дата на пътуването е най-удачно да търсите и резервирате желания полет. 

Обикновено върху цената на самолетните билети влияе интересът към дестинацията, сезонът и други. Петък, събота и неделя са сред най-предпочитаните за пътуване дни, затова и за тези дати обикновено цената на полетите се повишава. Същото е и с пътуванията около големите празници и почивки. Тогава много хора избират да пътуват за своята почивка, ваканция, за да видят роднините си или просто с цел туризъм. Това от своя страна повишава търсенето и цената на самолетните билети също се покачва. 

Инструменти, с които да сме информирани за изгодни полети до Клуж-Напока
Ако искате да сте информирани кога има изгодни полети до Клуж-Напока, то използвайте търсачката за полети на eSky, достъпна както през сайта, така и през мобилното приложение. Също толкова удобен е нюзлетърът, с който ще получавате изгодните предложения на пощата си с възможност за резервация. 

Ценовото известие е друга възможност, която ви позволява да получавате изгодните оферти по имейл. Предимството на този инструмент е, че предварително задавате месеца и периода, за който търсите полети. Така ще бъдете известени само за тези възможности за пътуване до румънския град, от които наистина имате интерес. 

Подготовка за пътуването до Клуж-Напока
Ако пътувате от България, то няма специални визови изисквания за посещението на румънския град. В случай че някои от спътниците ви е лице под 18 години, пътуващо без родителите си или само с един от тях, е добре да се погрижите за необходимите документи. Обикновено е нужна декларация от родителите, заедно със стандартните лични документи като лична карта или задграничен паспорт. 

Много важен документ, без който няма да бъдете допуснати на борда на самолета, е бордната карта. Тя се издава на място при регистрацията на летището или предварително - онлайн. Всяка авиокомпания има различна практика спрямо начина на регистрацията за полета, затова е добре да се информирате предварително и да не забравяте да носите бордната карта. 

Изисквания за багажa
Друг важен елемент от подготовката за пътуването е багажът. Като за начало проверете на колко ръчен и регистриран багаж имате право спрямо самолетния ви билет. След което преценете дали ще ви е достатъчен. В случай че имате нужда от повече, добавете такъв по време на резервацията или след това. Имайте предвид че добавянето на допълнителен багаж на летището може да струва много повече. 

По отношение на багажа при пътуването със самолет е важно да съобразите и съдържанието му. За ръчния и за регистрирания багаж има различни правила, с които можете да се запознаете подробно в специалния списък със забранени за превоз в самолета вещи

По отношение на течностите в ръчния багаж е важно да знаете, че общият им обем не бива да надвишава 1 л. в опаковки до 100 мл. За някои специални стоки като алкохол и тютюневи изделия също има специални ограничения, фиксирани от самата страна, до която пътувате. 

Как да имаме спокойно и приятно пътуване
Без значение дали пътувате до Клуж-Напока за няколко дни или за цяла седмица, можете да се погрижите за комфорта си, като направите туристическа застраховка. Тя ще ви е особено полезно, в случай че възникнат някои непредвидени ситуации. 

За още повече комфорт по време на пътуването със самолет можете да добавите избор на място, допълнителен багаж или друга допълнителна услуга. eSky предлага специален пакет Допълнителни услуги, който включва най-разнообразни удобства за полета и пътуването ви като цяло. 

Търсене и резервиране на хотели в Клуж-Напока
За да откриете място за нощувка в румънския град, използвайте специалната секция Хотели в сайта. Там ще намерите най-разнообразни възможности за настаняване, както по категория и тип, така и по цена, разстояние от центъра на града и много други. Търсачката за хотели позволява да зададете най-разнообразни критерии за мястото за нощувка в Клуж-Напока, така че да откриете точно това, което в най-голямата степен отговаря на нуждите и желанията ви за пътуването. 

В случай че така или иначе планирате резервирането на самолетен билет и хотел, можете да го направите наведнъж през секцията Полет+Хотел. Така не само че ще спестите време от търсенето, сравняването и резервирането на двете услуги поотделно, но и можете да платите до 30% по-малко от общата цена за тях. 

Какво да видим в Клуж-Напока
Почти няма град, чийто централен площад да не е една от основните забележителности на града. Такъв е и случаят с Клуж-Напока и площад Съединение. Там се намира статуята на крал Матиас I, както и старата църква Св. Михаил. Друг популярен площад е Музейният, където се намират манастир, музей, Обелискът и много други. Сред впечатляващите музеи е този на фармацията. Там ще видите различни етапи от развитието на индустрията, разнообразни отвари и други любопитни неща от сферата. 

Почти една трета от населението на града се състои от студенти, което означава много възможности за забавление. Вечерите в Клуж-Напока със сигурност няма да бъдат скучни, особено като се имат предвид оживените улици, осеяни с барове и заведения. Там ще откриете първия в света кинетичен стиймпънк пъб бар, който е голяма атракция за посетителите на града. 

Градът е известен и с провежданите там фестивали и събития. Сред тях е ежегодният фестивал за електронна музика Untold. 

Какво да опитаме в Клуж-Напока
Градът може да се похвали със свое собствено ястие - Varză à la Cluj. То е на основата на месо и ориз, в съчетание с различни подправки и сосове. Там е може би единственото място в страната, където можете да опитате този местен специалитет. 

Зелеви сарми, гулаш, шкембе чорба и мамалига (или качамак) в различни варианти и като гарнитура към повечето месни ястия са само малка част от вкусотиите, които можете да опитате там. За десерт задължително опитайте папанаши - понички със сладко сирене, заляти с сметана и конфитюр. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Клуж-Напока на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Клуж-Напока, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Клуж-Напока, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Клуж-Напока?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Клуж-Напока, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Клуж-Напока

Популярни авиокомпании, опериращи до Клуж-Напока

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Клуж-Напока

Виж хотели в Клуж-Напока