Меню

Търсене на полети до Картахена

Покажи филтри

Картахена

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Нощен живот

  Bocagrande е квартал, в който са съсредоточени увеселителната индустрия и нощният живот. Красивият полуостров е застроен от доста високи и модерни хотели. Навсякъде могат да се видят търговски обекти и продавачи на различни марки стоки, с които човек може да води преговори за намаляване на цената на стоката.

 • Символ

  Един от символите на Картахена са местните жени, които са се специализирали в носенето на големи кошници върху главите си, пълни с плодове. Те продават продуктите почти навсякъде, като разчитат на атрактивния си вид и често са снимани за спомен.

 • Сан Фелипе

  Може би най-голямата забележителност на Картахена е крепостта „Сан Фелипе“, построена също от испанските завоеватели. Под цялата крепост е изградена сложна система от тунели, през които войниците са били снабдявани с провизии.

Забележителности на Картахена

Картахена е популярен и привлекателен за младите хора колумбийски курорт. Бил е един от главните центрове на испанските конквистадори и поради това е сред най-старите градове в Латинска Америка.

Старият град на Картахена или Сиудад Виеха е запомнящ се със своите църкви, паметници и сгради в колониален стил, които му придават италиански вид. Тесните и подредени улици създават уютна атмосфера и спокойствие. Терасите на старинните къщи са красиво покрити с цветя. Между всичко това се показват магазините на световно известни марки, което допринася за усещането, че се намирате в Европа. Старата част е особено романтична през нощта, на лунна светлина и огряна от уличните фенери. Неслучайно е обградена от дебела каменна стена, която е автентично запазена от построяването й през 16 век до днес. Служела е за защита от пиратски нападения, които са били често явления в този исторически период.  Именно тази стена е избрана за сцена на популярната верига заведения Cafe del Mar, които имат обекти и в курорт като Ибиса. Коктейл на фона да залязващото слънце и хубава музика е класическият мечтан ваканционен пейзаж.

Хотелът „Конвенто ди Санта Клара“ се помещава в сграда от 17 век, която е истинско културно съкровище. Тя е била първоначално манастир, който по-късно се превръща в болница. Въпреки, че днес е хотел, сградата се счита за част от архитектурния комплекс на стария град и е под егидата на ЮНЕСКО. Благодарение на реставрационен проект, скритите стенописи по стените са възстановени, а гостите имат честта да вечерят в някогашната трапезария на монахините.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Картахена на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Картахена, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Картахена, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Картахена?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Картахена, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Картахена

Популярни авиокомпании, опериращи до Картахена

Полетно разписание: Картахена

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Картахена

Виж хотели в Картахена