Меню

Търсене на полети до Дар Ес Салаам

Покажи филтри

Дар Ес Салаам

 • Обща информация

  Официален език: Суахили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (TZS)

 • Рибният пазар

  Посещението на рибния пазар Kivukoni, намиращ се на пристанището е сред първите неща, които трябва да направите, за да се потопите в местния ежедневен ритъм. Сутринта, когато рибарите тъкмо стоварват улова си е най-натоварения отрязък от деня.

 • Заливът на стридите

  Това е популярно място за почивка на местни и туристи. Със своя търговски център и крайбрежни барове с жива музика и улична храна, се превръща в притегателна ваканционна дестинация.

 • Катедралата „Св. Йосиф“

  Катедралата е построена от германски мисионери през 19-ти век с цел да се разпространи католицизма. Тя е издържана в готически стил и се отличава с типичните германски архитектурни храмови елементи за този период. Друг подобен храм в града е лютеранската църква от 1898 г.

Забележителности на Дар Ес Салаам

Дар ес-Салаам е едно от най-заетите пристанища на Източна Азия, търговски център и най-голям град на Танзания. Името му в превод от арабски означава „убежище за мир“, въпреки че то повече подхожда на някогашната визия на града – спокойно рибарско селище. Днешният постоянно жужащ 4-милионен град не може да се похвали с голям брой историко-архитектурни забележителности, но миксът от африканска, арабска и индийска култура създават неповторима атмосфера.

Националният музей и дом на културата е построен през 1940 г. в памет на крал Джордж V. Разходката из него ще ви пренесе през разноцветното минало на Танзания. Има останки от най-ранните човешки обитатели по тези земи. Ще научите за живота на племената, търговията с роби от колониалния период, обичаите и традиционните занаяти на местните. Има колекция от накити, музикални инструменти и винтидж автомобили.

На 10 км северно от Дар ес-Салаам се намира Музеят на селото, където са представени макети на къщи от 120 етнически групи в реални размери. Там също можете да чуете различна племенна музика и да видите традиционни танци.

Ботаническите градини на Дар ес-Салаам са създадени през 1893 г. с цел да се правят различни опити с растителни видове. Днес там може да се любувате на всякакви екзотични растения, включително и на прочутата палма коко-де-мер, която се среща само на Сейшелските острови.

Полезна информация за летищата в Дар Ес Салаам

Популярни авиокомпании, опериращи до Дар Ес Салаам

Полетно разписание: Дар Ес Салаам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дар Ес Салаам

Виж хотели в Дар Ес Салаам