Меню

Търсене на полети до Фридрихсхафен

Покажи филтри

Фридрихсхафен

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Разходка край езерото

  Разбира се, всеки град, който се намира в непосредствена близост до езеро, море, океан или река, си има своята крайбрежна улица или булевард, които са едни от най-оживените места. Това важи и за Фридрихсхафен – не пропускайте да се разходите около Бденското езеро и да се насладите на природата.

 • Боденски фестивал

  Всяка година в рамките на близо месец (обикновено изцяло през май) се провеждат около 80 културни събития на 35 места в града, като литературни четения, театрални представления, изложби, джаз, оперни, хорови и други музикални концерти. Темата на фестивала е различна при всяко негово издание.

 • Разузнавателната кула

  22-метровата кула от стомана е достъпна за всеки, който иска да изкачи стъпалата ѝ и да види гледката към града.

Забележителности на Фридрихсхафен

За незапознатите с езика на Гьоте, Фридрихсхафен вероятно звучи като скоропоговорка, но всъщност е красиво и спокойно градче, разположено на брега на Боденското езерото, наричано още от французите Констанс, което е една най-големите природни забележителности в региона. Уютното градче се намира близо до границите с Австрия и Швейцария, което е подсказка за следващото ви интернационално бягство.

Боденското езеро е известна туристическа атракция в Германия. Забележителности, свързани с него, които може да посетите са островът на цветята Майнау с разнообразни тропически видове и манастирът на Райхенау. В северната част на езерото има възможност за гмуркане и подводни спортове, плаването с яхти и лодки е възможно във всяка негова част.

Най-необичайната забележителност на Фридрихсхафен е Музеят на дирижаблите, създаден от компанията на граф Цепелин, която в началото на 20-ти век е водещ производител на този тип летателни апарати. Сградата на музея се намира в тази на бившата градска гара. Друг подобен, изключителен музей е този на Клод Дорние, посветен на Авиацията и космонавтиката. Там ще разгледате истински самолети, сателити и космонавтско оборудване.

Музеят на образоването на Фридрихсхафен е сред най-известните подобни музеи в Германия. Разхождайки се по коридорите на сградата и влизайки в отделните кабинети, ще пропътувате през времето и ще забележите колко много се е променила образователната система от времето на пясъка и тебеширите до днешните дигитални технологии.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Фридрихсхафен на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Фридрихсхафен, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Фридрихсхафен, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Фридрихсхафен?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Фридрихсхафен, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Фридрихсхафен

Популярни авиокомпании, опериращи до Фридрихсхафен

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Фридрихсхафен

Виж хотели във Фридрихсхафен