Меню

Търсене на полети до Гьотеборг

Покажи филтри

Гьотеборг

 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Рибената църква

  Морските деликатеси и рибата заемат почетно място на трапезата в Гьотеборг. Рибената църква представлява рибен пазар, завършен през 1874 г. от тогавашния архитект на града и веднага получава името си, заради приликата си с религиозния храм.

 • Джунгла в Гьотеборг

  Паркът Универсум пресъздава истинска джунгла, в която посетителите могат да се разхождат, докато покрай тях свободно подкачат истински маймунки, прелитат екзотични птици,  пеперуди и други нетипични за региона животни.

 • Домът на Волво

  За любителите на автомобилите, Музеят на Волво е задължителен за посещение. Шведската марка е създадена именно в Гьотеборг и музеят представя всички стадии от развитието на компанията, включително и нейните лодки.

​​​​​​​Полети до Гьотеборг

Ако търсите изгодни полети до Гьотеборг, то е важно да знаете, че най-изгодни за резервиране са около 58 дни преди датата на заминаване. Можете да пътувате с полети на Lufthansa, Bulgaria Air, LOT, Austrian Airline, Air France, Finnair, British Airlines, Turkish Airlines, KLM и други през летища, сред които Париж, Варшава, Виена, Франкфурт, Истанбул, Белград, Прага и т.н.

Евтини самолетни билети до Швеция

Можете да резервирате евтини самолетни до Швеция по всяко време през сайта на eSky. Независимо, дали крайната ви дестинация е летище Стокхолм, летище Малмьо или летище Гьотеборг, с няколко клика през сайта или мобилното приложение, ще получите необходимата информация за текущите най-изгодни предложения на всички авиокомпании, летящи дотам.

Летище Гьотеборг

Пълното име на аерогарата е летище Гьотеборг-Ландветер, намиращо се на 5 км западно от малкото градче Ландветер. То обслужва региона на Гьотеборг в Швеция и е второто по големина в страната след Арланда в столицата Стокхолм. Разполага с два терминала, от които единият е предназначен за вътрешни полети, а другият за международни такива.

Летището обслужва нискотарифни и редовни авиокомпании, сред които Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, easyJet, City Airline, Finnair, Icelandair, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Skyways Express, Turkish Airlines, Viking Hellas, Wideroe и други.

Летището предлага разнообразие от магазини и заведения, също така обменно бюро, банкомати, клетки за съхранение на багаж, бюра за регистриране на изгубен багаж, куриерски офис, детски кът, туристическо бюро, стая за молитви, ВИП салон. На територията на терминала можете да ползвате безплатен Wi-Fi. Специалните зали към летището често се предлагат и използват за организиране на сватбени и други тържества.

Можете да се придвижите от летището до Гьотеборг с автобус за около 20 минути. Има няколко компании, който обслужват този маршрут. Информирайте се предварително за графика им и цените на билетите през Интернет или на място в сградата на терминала. На летище Гьотеборг-Ландветер има интересна опция за трансфер до града – споделен автомобил. През приложение, които може да изтеглите на мобилния си апарат, намирате автомобил, предложение да човек, с когото да споделите пътуването и ключ към колата.

От летището може да вземете такси. Услугата за кола под наем също се предлага. Може да изберете автомобил на място или предварително през сайта на eSky. Паркингът към летището е разделен на две зони – за краткосрочен и продължителен престой. Цените са малко по-високи през уикендите, отколкото през седмицата.

Летища в Швеция

Швеция може да се похвали с редица модерни аерогари. Едно от най-заетите международни летища в Швеция е летище Малмьо. То определено не е най-голямото за страната, но близостта му с датската столица Копенхаген (само 55 км), го превръща в търсена дестинация. Намира се на 22 км от едноименния град, разполага с един терминал и се използва предимно от нискотарифни авиокомпании, като Wizz Air и Ryanair.

Летище Стокхолм-Арланда е разположено в близост до град Мерща и на 37 км северно от столицата Стокхолм. Това е най-голямата аерогара на Швеция и третата по големина сред скандинавските държави. Разполага с четири терминала, като Т2 и Т5 обслужват международни полети, а Т3 и Т4 – вътрешни. Т2 се използва предимно от нискотарифни авиокомпании.

Друго международно летище на Швеция се намира на цели 110 км западно от Стокхолм, до град Вестерос, затова се нарича още летище Стокхолм-Вестерос. Летището се използва основно от нискотарифни авиокомпании и за международни маршрути. Ryanair е основният авиопревозвач, който оперира на тази аерогара. Другото важно международно летище е Гьотеборг-Ландветер. Доскоро районът на града е бил обслужван и от още една аерогара – Gothenburg City Airport, което днес може да се използва само от частни полети по предварителна заявка.

Транспорт в Гьотеборг

Общественият транспорт в Гьотеборг се състои от автобуси, трамваи и фериботи. Има различни видове билети, които може да закупите в зависимост от абонамента, който изберете. Можете да избирате между еднопосочен билет, с валидност 30 дни или за 90 дни. Закупуват се от различни павилиони, които ги продават, специализирани информационни центрове или дори през мобилно приложение, ако си изтеглите такова. Наемането на велосипед също може да ви свърши доста добра работа, ако си падате по колоездене и не носите твърде обемен или тежък багаж.

Полет от София до Гьотеборг

За да резервирате своя полет от София до Гьотеборг, ще трябва първо да изберете между няколко варианта, които включват прекачване на различни аерогари. Няма директни полети от София до летище Гьотеборг-Ландветер. По-кратките полети са само с едно прекачване и продължителност между 5 и 7 часа. Разбира се, винаги може да се възползвате и от опциите за пътуване до други шведски градове, като столицата Стокхолм и Малмьо или дори Копенхаген.

Полет от Варна до Гьотеборг

Няма директни полети от Варна до Гьотеборг. Можете да избирате между полети с едно или две прекачвания през летища Истанбул, Париж, Варшава, Амстердам, Франкфурт, Виена, Мюнхен, Брюксел и други. Авиокомпаниите, които предлагат полетни връзки между двете дестинации, са: Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, LOT, KLM, Bulgaria Air, Air France и др.

Забележителности в Гьотеборг

Другото име на шведския град Гьотеборг е „сърцето на Скандинавия“, както и „портал на Северна Европа“, защото се намира на сравнително еднакво разстояние от столиците Стокхолм, Осло и Копенхаген. Също така, това е  едно от най-големите пристанища на страната. На шведски името на града звучи по-скоро като „Йотебори“, заради спецификата на шведското произношение.

Старият град е най-приятното част за разходка от Гьотеборг със своите търговски улици „Йостра“ и „Вестра Хамнгатап“. Все пак, най-известната улица на Гьотеборг, която задължително трябва да посетите, е „Кунг Спорт Авеню“. Площадът „Йотаплац“ заедно с фонтана „Посейдон“ е символът на граада. Наоколо са подредени най-важните културни сгради: театърът, концертната зала, Музеят на кукления театър, Музеят за скандинавско изкуство.

Друга част от важните забележителности в Гьотеборг е кварталът „Хага“, който някога е бил работнически, но днес с лек артистизъм се е превърнал в страхотно място за разходка. Гьотеборгското пристанище с Морския музей и увеселителният парк Лизберг са сред останалите забележителности, на които си струва да обърнете внимание.

Хотели в Гьотеборг

Повечето хотели в Гьотеборг, а и в цяла Швеция, са на по-високи цени в сравнение с останалата част от Европа, заради по-високия стандарт на живот в скандинавския региона, затова внимателно изберете своя хотел. Търсачката на eSky може да ви помогне да направите правилен избор. Освен това, ако комбинирате резервации на самолетни билети и хотел, може да получите до -30% отстъпка от цената на хотелската си стая.

Когато търсите хотели в Гьотеборг или друга дестинация, използвайте опциите за задаване на различни критерии, което ще ви ориентира по-добри в избора ви. Гьотеборг не е много голям град, затова дори и да не сте отседнали в центъра на града, пак ще можете лесно да се разходите и разгледате града, без да се налага да сменяте няколко вида транспорт и да се преуморявате от ходене пеша.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Гьотеборг на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Гьотеборг, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Гьотеборг, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Гьотеборг?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Гьотеборг, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Гьотеборг

Популярни авиокомпании, опериращи до Гьотеборг

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Гьотеборг

Виж хотели в Гьотеборг