Меню

Търсене на полети до Хаугесунд

Покажи филтри

Хаугесунд

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Събирането на викингите

  Всяка година през юни месец се провежда фестивалът на викингите. Ако попаднете там в този период, ще наблюдавате бойни и готварски спектакли, запомнени и до днес. Продават се също оръжия и бижута, които можете да си вземете за сувенир.

 • Докен Музей

  В Стария град ще намерите Докен Музей, в който се помещават експонати от 19 век, пресъздаващи бита на хората от Хаугесунд.

 • Плажът

  Вероятно не бихте очаквали това, но Хаугесунд се слави и с великолепен пясъчен плаж, който привлича цели семейства и компании през слънчевите дни. Водата е достатъчно топла, за да се плува, затова не се чудете. 

Забележителности на Хаугесунд

Хаугесунд е очарователен пристанищен град на югозападния бряг на Норвегия. Местността е била обитавана от най-важните водачи на викингите. Харалд Федхаар, който е първият крал на Норвегия, е управлявал от близкия Авалднес. Споменът за викингите все още се цени в Хаугесунд, официално обявен за град през 1855 г. Години наред, районът се развива главно заради улова на херинга.

Това, което несъмнено ще ви зарадва в Хаугесунд, е архитектурата. Построената през 1931 г. сграда на кметството, се счита за една от най-красивите неокласически такива в Норвегия. Той предлага чудесен изглед към Пазарния площад и градския парк от 1949 г. Не по-малко очарователни са жилищата, непосредствено до пристанището. Разходете се по брега, за да усетите атмосферата на Хаугесунд.

Ако посетите Авалднес, не пропускайте църквата "Св. Олав", датираща от 1250 г. Една обикновена на пръв поглед каменна сграда със суров интериор, която ще ви върне във времето на Средновековна Норвегия. Според археолозите, все още има много неща, които да се открият в района. В близката гора можете да намерите реплика на ферма от времето на викингите, която е отворена за посетители. Ще се запознаете нагледно с техния живот - риболов, земеделие и занаяти.

Докато сте в Хаугесунд, можете да редувате разглеждането на забележителности с физическа активност като каяк, ски или колоездене. Последният спорт е особено популярен там. Освен това можете да изпробвате няколко велосипедни маршрута с различна степен на трудност.

Когато започнете да чувствате глад, огледайте се за семейната пекарна Naturbakst, която работи и в неделя. Там се предлагат вкусни сандвичи и сладкиши, които можете да вземете и за из път. Но ако наистина сте гладни, отидете до Brasserie Brakstad за вкусна и гореща рибена супа. Ако пък искате нещо по-засищащо - там предлагат и страхотна сьомга. Не е за изпускане и ресторантът Naustet Spiseri - менюто е кратко, но включва превъзходни морски дарове.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Хаугесунд на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Хаугесунд, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Хаугесунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Хаугесунд?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Хаугесунд, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Хаугесунд

Популярни авиокомпании, опериращи до Хаугесунд

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хаугесунд

Виж хотели в Хаугесунд